Szanowni Państwo, do 5 października jesteśmy na urlopie, sklep jest nieczynny. Oliwa będzie dostępna od 6 października. Serderczne zapraszamy po powrocie!
Pyszne papryczki rodem z Ameryki Środkowej można już kupić w Polsce . Są to małe (ok. 5cm długości), podłużne, zielone papryczki, łagodnej odmiany chili. Chociaż, jak każe tradycja, w jednej porcji powinna się trafić przynajmniej jedna ostra, pikantna sztuka.
To bardzo popularna hiszpańska przekąska, niezwykle łatwa w przygotowaniu. Papryczki smaży się w całości. I nie trzeba wydłubywać pestek!
Zielone papryczki de Padrón
Wystarczy umyć papryczki i wysuszyć. Następnie wrzucić na patelnię z rozgrzaną oliwą z oliwek extra virgin, chwilę podsmażyć aby zmiękły i na koniec posypać gruboziarnistą morską solą!
Do przygotowania najlepsza będzie klasyczna oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia na zimno ORO DEL VINALOPÓ lub ekologiczna ORO DEL VINALOPÓ Premium.
Doskonała do papryczek oliwa ORO DEL VINALOPÓ
Papryczki Padrón je się w całości, na gorąco pozostawiając oczywiście ogonek.
Zielone papryczki pimientos de Padrón
Spróbujcie, a nie będziecie żałować!
Można je też wykorzystać na zimno do przygotowania hiszpańskich tapas. Świetnie pasuje, na przykład z tortillą z ziemniaków lub hiszpańską wędliną.
Nasza ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin powstaje ze świeżo zebranych trzech miejscowych odmian oliwek. Uzyskuje się dzięki temu oliwę o niezwykłych właściwościach zdrowotnych i doskonałym aromacie.
Oliwki wykorzystywane do tłoczenia oliwy uprawia się bez użycia chemii. Przy wykorzystaniu wyłącznie naturalnych środków, bez pestycydów i nawozów sztucznych. To zdrowa żywność produkowana w zgodzie z naturą.
Proces tłoczenia na zimno organicznej oliwy z oliwek i tradycyjne metody, sprawiają, że uzyskujemy ekologiczną oliwę extra virgin w 100% naturalną. To czysty sok z oliwek o wybitnych walorach jakościowych i prozdrowotnych.