Szanowni Państwo, zakupy powyżej 200 złotych wysyłamy za darmo. Zapraszamy po 21/03 na oliwę ze świeżej dostawy.
Oliwa z oliwek najwyższej kategorii otrzymana bezpośrednio z soku wyciskanych oliwek. Oliwa extra virgin ORO DEL VINALOPÓ jest tłoczona na zimno za pomocą środków mechanicznych. To produkt w pełni naturalny, czyli bez użycia jakichkolwiek środków chemicznych. Oliwa z pierwszego tłoczenia o bardzo niskiej kwasowości 0,17%. Bardzo niska kwasowość mówi o najwyższej jakości oliwy. Oliwa ta wyróżnia się świeżym smakiem zielonych owoców, lekko gorzkawym i wyważonym, z wyczuwalną nutą pomidorów i tymianku. Oliwa z oliwek extra virgin jest klasyczną hiszpańską oliwą z pierwszego tłoczenia na zimno. Oliwa wytłoczona z oliwek zebranych w gospodarstwie, w którym je uprawiano i tam też butelkowana.
To flagowy produkt wytwórni San Cristobal. Oliwki, które dominują w kupażu oliwy ORO DEL VINALOPÓ to oliwki Rojal de Cañada.
Ta miejscowa odmiana ta charakteryzuje się bardzo aromatycznym i lekko gorzkawym smakiem świeżych zielonych owoców.
W kupażu oliwy z oliwek extra virgin ORO DEL VINALOPÓ mamy także odmiany Picual y Arbequina. Oliwki tych odmian uzupełniają smak i aromat tej oliwy.
Jest to oliwa idealna, zarówno jako dodatek do sałatek czy do degustacji na grzance chleba.
Jest również doskonała do ogólnego zastosowania np do smażenia, jako zamiennik tradycyjnych tłuszczów.
Jej lekko gorzkawy smak jest cechą charakterystyczną prawdziwej oliwy z oliwek. Jednocześnie jest gwarancją jej zdrowotnych właściwości. I dowodem działania tej oliwy jako przeciwutleniacza i naturalnego środka przeciwzapalnego. Jej ekstremalnie niska kwasowość 0,17% podkreśla najwyższą jakość oliwy ORO DEL VINALOPÓ.
Oliwa z oliwek extra virgin ORO DEL VINALOPÓ zdobyła trzecią nagrodę w konkursie miasta Utiel na najlepszą oliwę Regionu Walencja w latach 2003 i 2009.
Właściwości: Kwasowość poniżej 0,17%!!! | K270<0,13 | K232<1,77.
Posiadamy wymagane certyfikaty produkcji ekologicznej i pełną analizę chemiczną. Nasza oliwa spełnia wszelkie wymogi UE, dotyczące najwyższej kategorii oliwy z pierwszego tłoczenia na zimno!
Najlepiej spożyć przed VIII/2024
Nasza ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin powstaje ze świeżo zebranych trzech miejscowych odmian oliwek. Uzyskuje się dzięki temu oliwę o niezwykłych właściwościach zdrowotnych i doskonałym aromacie.
Oliwki wykorzystywane do tłoczenia oliwy uprawia się bez użycia chemii. Przy wykorzystaniu wyłącznie naturalnych środków, bez pestycydów i nawozów sztucznych. To zdrowa żywność produkowana w zgodzie z naturą.
Proces tłoczenia na zimno organicznej oliwy z oliwek i tradycyjne metody, sprawiają, że uzyskujemy ekologiczną oliwę extra virgin w 100% naturalną. To czysty sok z oliwek o wybitnych walorach jakościowych i prozdrowotnych.
Tu chcemy się z Wami podzielić informacjami, przepisami kulinarnymi, ciekawostkami i zdobytymi nagrodami, dotyczącymi naszej oliwy.