koszyk (0)

Szanowni Państwo, zakupy od 200 zł, płatne " z góry " wysyłyłamy za darmo. Zapraszamy na zakupy.

 

ZAMKNIJ

Home / Oliwa z oliwek extra virgin / Ekologiczna zielona oliwa z oliwek Extra Virgin ORO DEL VINALOPÓ verde w ciemnej butelce 0,5L

Ekologiczna zielona oliwa z oliwek Extra Virgin ORO DEL VINALOPÓ verde w ciemnej butelce 0,5L

Produkt został zakupiony: 532 razy
Kod produktu: 8437010369414
Cena: 62.95
Produkt chwilowo niedostępny.
Czas wysyłki: 0 dni

Zielona oliwa z oliwek Oro del Vinalopó verde jest ekologiczną oliwą pochodzącą z wczesnego zbioru. To nowość na naszym rynku!

Ekologiczna oliwa verde posiada ekstremalnie niską kwasowość 0,13%.

A im kwasowość niższa tym lepsza jakość oliwy. Dlatego właśnie oliwa z oliwek extra virgin Oro del Vinalopó verde ma bardzo dużo polifenoli. I niezwykłe właściwości prozdrowotne. To naturalny 100% czysty sok z oliwek. Oliwa z oliwek z wczesnego zbioru jest produkowana bez użycia chemii i nawozów sztucznych. Posiada certyfikat bio.

Dzięki ekologicznej produkcji z powodzeniem spełnia najwyższe wymagania oliwy z oliwek extra virgin dla dzieci.

Jest doceniana przez największych smakoszy. Oliwa extra virgin Oro del Vinalopó verde ma aromaty i smaki, które uzależniają niczym narkotyk.  Gdy tylko spróbujecie zielonej oliwy extra virgin, to nie będziecie chcieli już żadnej innej oliwy z oliwek. To ambrozja i pokarm bogów.

Zielona oliwa Oro del Vinalopó verde zdobyła liczne nagrody w 2020 roku. O licznych nagrodach przeczytasz tutaj

Więcej o zielonej oliwie przeczytasz tutaj

Opis produktu

Oro del Vinalopó verde – zielona oliwa z oliwek extra virgin w ciemnej butelce 0,5 l

Zielona oliwa z oliwek jest bez wątpienia jedną z najlepszych oliw na świecie. Ma niepowtarzalny, rozpoznawalny aromat i smak, że jest w stanie rozbudzić kubki smakowe największych smakoszy. To najzdrowszy z istniejących tłuszcz. Oliwa tłoczona na zimno-czysty sok z zielonych, jeszcze nie w pełni dojrzałych oliwek.  Zielona oliwa rozpala umysły i podniebienia najsłynniejszych degustatorów na świecie. Aby opisać zieloną oliwę z oliwek należy użyć pięciu przymiotników: owocowa, świeża, zdrowa, naturalna i ekologiczna. Wszystkie cechy występują w zielonej oliwie z taką samą intensywnością.

W jaki sposób wytwarza się oliwę z oliwek verde?

Proces jest bardziej złożony niż w przypadku tradycyjnej oliwy. Zielona oliwa nazywana jest też oliwą pierwszych albo wczesnych zbiorów. Podobnie jak u nas nowalijki, tak w hiszpańskich gajach oliwnych zbiera się pierwsze owoce w nowym sezonie. Owoce, które jeszcze nie do końca dojrzały, czyli zielone młode drobne oliwki.

Specyfiką Oro del Vinalopó verde jest to, że oliwki muszą być zebrane ręcznie przez ekspertów. Tylko oni potrafią jednoznacznie ocenić, który owoc na drzewie nadaje się już do zerwania, a który musi jeszcze trochę poczekać. Jest to, więc uciążliwa, rzemieślnicza, ręczna praca.

Należy również pamiętać, że na południu Hiszpanii w październiku bywają jeszcze często bardzo wysokie temperatury. W dzień w cieniu temperatura nierzadko przekracza 26 st. Zerwane oliwki bardzo nie lubią wysokiej temperatury.   Z tego powodu trzeba je zbierać w chłodzie nocy, aby uniknąć ciepła podczas transportu.

Aby uzyskać jeden litr zielonej wczesnej oliwy z oliwek, czyli oliwy verde, potrzebujemy około trzy razy więcej kilogramów oliwek. Ponieważ są one niedojrzałe, małe i zielone potrzeba ich znacznie więcej, niż w przypadku tradycyjnej oliwy, tłoczonej z dojrzałych oliwek.

Jakie są zalety zielonej oliwy?

Wczesna oliwa z oliwek tłoczona z zielonych niedojrzałych owoców i tłoczona na zimno bezpośrednio po zebraniu zawiera więcej polifenoli niż jakakolwiek inna oliwa. Ma też bezkonkurencyjne, niezwykłe parametry jakościowe.

Jak wiadomo europejska norma dotycząca kwasowości oliwy extra virgin z pierwszego tłocznia na zimno to 0,8%. Oro del Vinalopó verde extra virgin wyróżnia się kwasowością 8 razy niższą 0,10%, a wiemy, że czym niższa kwasowość tym zdrowsza i lepsza oliwa.

Do czego nadaje się najlepiej wczesna oliwa z oliwek verde?

Będąc bardziej aromatyczną, owocową, bardziej intensywną i gorzką, niż tak zwane „dojrzałe” oliwy z oliwek, zielona oliwa z oliwek powinna być spożywana na surowo. Wszystkie jej aromaty i smaki wychwycimy w sałatkach lub na toście. Jest ona również idealna, jako dodatek do mięsa i ryb, ponieważ nawet odrobina tej niezwykłej oliwy wzbogaci smak przygotowywanej potrawy.

Właściwości: Kwasowość 0,13%!!! | K270 0,11 | K232 1,78

Posiadamy wymagane certyfikaty produkcji ekologicznej i pełną analizę chemiczną, potwierdzającą, że oliwa spełnia wszelkie wymogi UE, dotyczące najwyższej kategorii oliwy z pierwszego tłoczenia na zimno!

Najlepiej spożyć przed  I /2025

Opinie o produkcie: Ekologiczna zielona oliwa z oliwek Extra Virgin ORO DEL VINALOPÓ verde w ciemnej butelce 0,5L

09-10-2022
Już od dłuższego czasu jestem fanem tej oliwy jest najlepsza!
Jarek
19-10-2022
Świetna oliwa i szybka wysyłka, wszystko ok, polecam!
Darek
13-09-2022
Pyszna oliwa, zakochałam się. Rodzina też zakochana ???? Obsługa sklepu super, zawsze pełna informacja i bardzo staranne pakowanie i zabezpieczenie paczki.
Agnieszka
30-11-2021
Świetna oliwa, chyba najlepsza jaką miałem. Polecam
Marek
Jestem użytkownikiem produktu i opinia jest moim własnym zdaniem. Potwierdzam zapoznanie z zasadami dodawania i pisania recenzji
Dodaj

Inni Klienci kupili również

Zielona Oliwa z oliwek Extra Virgin Picual Puerta de las Villas verde 0,5L
Cena: 64.95 zł
Oliwa z oliwek extra virgin produkcja zintegrowana
Ekologiczna Oliwa z oliwek Extra Virgin ORO DEL VINALOPÓ verde 2,5L
Cena: 249.95 zł
Oliwa z oliwek w metalowej puszce 2,5 litra
Oliwa z oliwek Extra Virgin ORO DEL VINALOPÓ w ciemnej butelce 0,5l
Cena: 46.95 zł
Oliwa z oliwek extra virgin w ciemnej butelce 0,5L
Ekologiczna Oliwa z oliwek Extra Virgin ORO DEL VINALOPÓ 0,5L
Cena: 55.95 zł
Oliwa z oliwek w ciemnej butelce 0,5 l
Ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin Oro del Vinalopó 2,5 L
Cena: 199.95 zł
Oliwa z oliwek w metalowej puszce 2,5 l
Ekologiczna Oliwa z oliwek Extra Virgin ORO DEL VINALOPÓ 0,25L
Cena: 30.00 zł
Oliwa z oliwek w butelce szklanej 0.25l
Co tworzy naszą oliwę wyjątkową?
Wyselekcjonowane zbiory

Nasza ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin powstaje ze świeżo zebranych trzech miejscowych odmian oliwek. Uzyskuje się dzięki temu oliwę o niezwykłych właściwościach zdrowotnych i doskonałym aromacie.

Brak oprysków

Oliwki wykorzystywane do tłoczenia oliwy uprawia się bez użycia chemii. Przy wykorzystaniu wyłącznie naturalnych środków, bez pestycydów i nawozów sztucznych. To zdrowa żywność produkowana w zgodzie z naturą.

Tłoczona na zimno

Proces tłoczenia na zimno organicznej oliwy z oliwek i tradycyjne metody, sprawiają, że uzyskujemy ekologiczną oliwę extra virgin w 100% naturalną. To czysty sok z oliwek o wybitnych walorach jakościowych i prozdrowotnych.

Niepowtarzalna jakość
Potwierdzona nagrodami na międzynarodowych targach żywności ekologicznej. Śródziemnomorski klimat, słońce, sposób uprawy i tłoczenia pozwalają zachować wszystkie drogocenne właściwości oliwek i gwarantuje najwyższą jakość oliwy. Jakość naszej oliwy podkreśla również jej ekstremalnie niska kwasowość i certyfikat ekologiczny.
Nasz Blog

Tu chcemy się z Wami podzielić informacjami, przepisami kulinarnymi, ciekawostkami i zdobytymi nagrodami, dotyczącymi naszej oliwy.

Oliwa z oliwek i czosnek– czy warto spożywać razem?
Już Hipokrates, zalecał spożywanie oliwy z oliwek i czosnku, ponieważ właściwości obu składników doskonale się uzupełniają i stanowią prawdziwe dobrodziejstwo dla zdrowia naszego organizmu i dobrego samopoczucia.
Czytaj więcej >>
Oliwa filtrowana czy niefiltrowana - jaka jest lepsza?
Oliwa niefiltrowana zachowuje w sobie pewne naturalne zanieczyszczenia, takie jak miąższ czy resztki liści. Niestety, ze względu na obecność tych elementów, oliwa ta jest bardziej podatna na szybkie utlenianie się-psucie. Dlatego filtrowana oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest uważana za lepszą od niefiltrowanej oliwy z oliwek extra virgin.
Czytaj więcej >>
Marynata z bakłażana z oliwą z oliwek
Bakłażana możemy przyrządzić na wiele sposobów. Świetnie nadaje się on do smażenia, panierowania, faszerowania, pieczenia. Marynata z bakłażana to świetny pomysł na wykorzystanie tego smacznego warzywa w kuchni. To idealna przekąska i można ją przechowywać w lodówce przez długi czas.
Czytaj więcej >>
Home Kontakt z nami
Kontakt z nami
Adres:
ul. J. U. Niemcewicza 26 m 21,
02-306 Warszawa
Telefon:
E-mail:
Jesteśmy na
Wykonanie: DevilArt