Szanowni Państwo, zakupy w kwocie od 200 zł, płatne "z góry" wysyłamy gratis.
Andaluzyjskie miasto Jaen jest światową stolicą produkcji oliwy z oliwek extra virgin. Tam też znajduje się ważne muzeum Terra Oleum poświęcone produkcji oliwy z oliwek, z której słynie Hiszpania.
Co roku muzeum to organizuje jeden z najważniejszych konkursów mających na celu wybór najlepszej oliwy z oliwek. Kategorii jest wiele, bowiem producentów dzieli się wg wielkości produkcji. Oddzielnie oceniając producentów wielko przemysłowych i małe rodzinne gospodarstwa. Jak również według rodzajów oliwy z oliwek.
I właśnie w tym roku Jury muzeum Terra Oleum przyznało główną nagrodę dla zielonej ekologicznej oliwy Oro del Vinalopó Premium z gospodarstwa Almazara San Cristobal w kategorii:
FINALISTAS MODALIDAD PRODUCCIÓN LIMITADA ECOLÓGICA <10000L Aceites Frutados Intensos
czyli
Finaliści produkcja ekologiczna limitowana (nieprzemysłowa) oliwa z wczesnego tłoczenia intensywny smak owoców.
Nagroda dla zielonej oliwy Oro del Vinalopo-Terra Oleum 2020
Link do wydarzenia Terra Oleum
To już kolejna ważna nagroda dla tej oliwy, przypomnijmy, że też w tym roku zielona oliwa Oro del Vinalopó zdobyła nagrodę na międzynarodowych targach Biofach w Norymberdze.
Od tej pory zielona ekologiczna oliwa z oliwek Oro del Vinalopó będzie dumnie nosiła oznaczenie Nagroda Terra Oleum Wybór 2020. Jest to ogromne wyróżnienie, bo konkurencję stanowią wszyscy liczący się producenci oliwy w Hiszpanii. A jak wiadomo są ich tysiące.
Nagroda Terra Oleum dla zielonej ekologicznej oliwy Oro del Vinalopo
Dzięki niej zielona ekologiczna oliwa z oliwek Oro del Vinalopó weźmie udział w licznych akcjach promocyjnych. A także stanie się częścią stałej wystawy Muzeum Terra Oleum. Oliwą, która już zawsze będzie eksponowana w Oleotece z możliwością jej degustacji przez profesjonalistów i zwiedzających muzeum
Nasza ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin powstaje ze świeżo zebranych trzech miejscowych odmian oliwek. Uzyskuje się dzięki temu oliwę o niezwykłych właściwościach zdrowotnych i doskonałym aromacie.
Oliwki wykorzystywane do tłoczenia oliwy uprawia się bez użycia chemii. Przy wykorzystaniu wyłącznie naturalnych środków, bez pestycydów i nawozów sztucznych. To zdrowa żywność produkowana w zgodzie z naturą.
Proces tłoczenia na zimno organicznej oliwy z oliwek i tradycyjne metody, sprawiają, że uzyskujemy ekologiczną oliwę extra virgin w 100% naturalną. To czysty sok z oliwek o wybitnych walorach jakościowych i prozdrowotnych.