Szanowni Państwo, zakupy od 200 zł, płatne " z góry " wysyłyłamy za darmo. Zapraszamy na zakupy.
Mała tłocznia oliwy San Cristóbal z okolic Alicante po raz pierwszy uczestniczyła w wiodących światowych targach żywności ekologicznej Biofach 2020.
Jak co roku Targi odbywały się w Norymberdze. Ciekawostką jest fakt, że w tym roku organizatorzy cudem zdążyli przed epidemią COVID19.
Na targach zaprezentowano najwyższej jakości ekologiczną oliwę z oliwek. Wytworzoną z pierwszego tłoczenia na zimno Oro del Vinalopó. Z przyjemnością donoszę, że spotkała się ona z entuzjastycznym przyjęciem zarówno zwiedzających jak i jury.
Tu dowiesz się więcej o zielonej oliwie
Jednocześnie Oliwę Oro del Vinalopó nagrodzono w tzw. „ślepej degustacji”, czyli takiej, gdzie eksperci nie wiedzą, jaką oliwę degustują.
Istotne jest, że degustatorzy nie widzą butelki, etykiety ani z jakiego kraju pochodzi. Nie mogą ocenić też jej koloru, bo oliwę degustuje się w niebieskich szklankach. Przede wszystkim należy nadmienić, że w tym konkursie wzięło udział ponad 150 oliw extra virgin z całego świata.
Biofach Winner Olive Oil Award 2020
Dlatego to wspaniała okazja, by pogratulować wszystkim rolnikom wytwórni San Cristóbal. Ta niegdyś nieznana, mała wytwórnia, wyprodukowała oliwę z oliwek extra virgin o najwyższej jakości i smaku.
Oliwę docenili najbardziej wymagający konsumenci produktów organicznych. Ci, którzy przybyli na targi do Niemiec z całego świata. Koneserzy oliwy, którzy zdecydowanie stawiają na najwyższą jakość, smak, rolnictwo ekologiczne i szacunek dla środowiska.
Bezsprzecznie Targi Biofach z Norymbergi działające od 1990 roku, to wiodące na świecie targi żywności ekologicznej. Z tego właśnie powodu uzyskany tam certyfikat jakości produktów ekologicznych jest tak ważny i cenny.
Na zdjęciu widzimy małą część z setek ekologicznych oliw, które prezentowano na tych targach. Nagrodzona oliwa Oro del Vinalopó w żółtej ramce.
Oro del Vinalopo verde na targach Biofach
Nasza ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin powstaje ze świeżo zebranych trzech miejscowych odmian oliwek. Uzyskuje się dzięki temu oliwę o niezwykłych właściwościach zdrowotnych i doskonałym aromacie.
Oliwki wykorzystywane do tłoczenia oliwy uprawia się bez użycia chemii. Przy wykorzystaniu wyłącznie naturalnych środków, bez pestycydów i nawozów sztucznych. To zdrowa żywność produkowana w zgodzie z naturą.
Proces tłoczenia na zimno organicznej oliwy z oliwek i tradycyjne metody, sprawiają, że uzyskujemy ekologiczną oliwę extra virgin w 100% naturalną. To czysty sok z oliwek o wybitnych walorach jakościowych i prozdrowotnych.