Szanowni Państwo, do 5 października jesteśmy na urlopie, sklep jest nieczynny. Oliwa będzie dostępna od 6 października. Serderczne zapraszamy po powrocie!
Tak! lepsza jest ekologiczna oliwa z oliwek.
Ekologiczna oliwa z oliwek pochodzi z oliwek uprawianych organicznie. Bez użycia nawozów chemicznych, pestycydów do zwalczania chwastów, bez dodatków lub sztucznych konserwantów. Spożywanie organicznej oliwy z oliwek, wolnej od wszystkich tych składników, jest nie tylko najzdrowszą opcją dla naszego organizmu. Jest także postępowaniem odpowiedzialnym wobec środowiska naturalnego.
Tak pozyskana oliwa jest naturalna, autentyczna, smaczna i zdrowa. Jej właściwości odżywcze pozostają nienaruszone dzięki naturalnemu procesowi, od uprawy do ekstrakcji oliwy. Czysty i nieskażony smak został doceniony w farmakologii i medycynie, a także w przemyśle kosmetycznym.
Produkcja ekologicznej oliwy z oliwek, to poszanowanie środowiska, polegające na wykorzystaniu w uprawie tylko produktów naturalnych. Uprawy są wolne od chemikaliów szkodzących ekosystemowi i zdrowiu ludzi. Proces ekstrakcji na zimno organicznej oliwy z oliwek, jak również zaawansowane techniki tłoczenia, sprawiają, że finał tego procesu jest produktem w 100% naturalnym. To czysty sok z oliwek o wielu korzystnych właściwościach dla zdrowia.
Oprócz ewidentnych korzyści dla naszego zdrowia, ekologiczna produkcja oliwy z oliwek ma ważne znaczenie dla środowiska. Nawozy organiczne i racjonalna uprawa gleby, chronią faunę i florę, zapobiegają erozji gleby i zanieczyszczeniu wód gruntowych.
Pozyskanie certyfikatu i etykiety ekologicznej oliwy z oliwek poprzedza rygorystyczna kontroli jakości. W Hiszpanii czuwa się, nad jakością i metodami produkcji ekologicznej oliwy z oliwek.
Trzeba się natrudzić, aby spełnić rygorystyczne europejskie przepisy (rozporządzenie EWG nr 2092/91), zgodnie, z którymi jednostka certyfikująca niezależnie i obiektywnie analizuje i weryfikuje wszystkie wymagania dotyczące produkcji ekologicznej oliwy z oliwek. W prowincji Alicante jednostką certyfikującą jest Komitet Rolnictwa Ekologicznego Wspólnoty Walenckiej (CAECV).
Odpowiada on za zgodność z obowiązującymi przepisami. Wszystkie produkty organiczne muszą być zgodne z normą UNE-EN ISO 17065.
Oliwa z oliwek jest obecna w wielu naszych posiłkach, od sałatek i surowych potraw, po gotowane, smażone i pieczone. Wybierajmy ekologiczną oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, wtedy nasze dania będą smaczniejsze i zdrowsze.
Tu kupisz doskonałe ekologiczne oliwy.
Nasza ekologiczna oliwa z oliwek Extra Virgin Oro del Vinalopó zdobyła w maju tego roku pierwszą nagrodę w kategorii oliw ekologicznych w konkursie Ciudad de Utiel. W konkursie startowały najlepsze oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia ze Wspólnoty Walenckiej. Jury doceniło zarówno smak i aromat i oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Doceniono także złożony proces jej pozyskania.
Nasza ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin powstaje ze świeżo zebranych trzech miejscowych odmian oliwek. Uzyskuje się dzięki temu oliwę o niezwykłych właściwościach zdrowotnych i doskonałym aromacie.
Oliwki wykorzystywane do tłoczenia oliwy uprawia się bez użycia chemii. Przy wykorzystaniu wyłącznie naturalnych środków, bez pestycydów i nawozów sztucznych. To zdrowa żywność produkowana w zgodzie z naturą.
Proces tłoczenia na zimno organicznej oliwy z oliwek i tradycyjne metody, sprawiają, że uzyskujemy ekologiczną oliwę extra virgin w 100% naturalną. To czysty sok z oliwek o wybitnych walorach jakościowych i prozdrowotnych.