koszyk (0)

Szanowni Państwo, zakupy od 200 zł, płatne " z góry " wysyłyłamy za darmo. Zapraszamy na zakupy.

 

ZAMKNIJ

Szef Madryckiej restauracji z 2* Michelin ambasadorem oliwy Puerta de las Villas.

Szef Madryckiej restauracji z 2* Michelin ambasadorem oliwy  Puerta de las Villas.

Ekologiczna oliwa z oliwek Puerta de las Villas ma zacnego Ambasadora.

Jak wiecie, od niedawna współpracuję z SCA San Vicente, skąd sprowadzam doskonałą ekologiczną oliwę Puerta de las Villas.  Okazało się, że dobrze wybrałem. Ekologiczna Oliwa z oliwek Extra Virgin Picual Puerta de las Villas wczesna verde została uznana za 8 najlepszą oliwę na świecie.
Najlepsza oliwa na Świecie  
A właśnie teraz ambasadorem marki Puerta de las Villas został ceniony szef madryckiej restauracji, szczycącej się dwiema gwiazdkami Michelin - Pan Rodrigo de la Calle.
Nie ma w tym nic dziwnego, bo Rodrigo de la Calle jest wyznawcą Green haute cuisine, a jak wiecie wszystkie oliwy Puerta de las Villas są tłoczone na początku zbiorów, z zielonych, nie w pełni dojrzałych oliwek. Pozwala to uzyskać najlepszą oliwę o bezkonkurencyjnych właściwościach zdrowotnych i smakowych. Dlatego zielona ekologiczna oliwa z oliwek idealnie pasuje do Green haute cuisine.
Tu kupisz doskonałe ekologiczne oliwy Puerta de las Villas z wczesnego zbioru "verde"

Puerta de las Villas oliwa dla smakoszy.

Pan Rodrigo de la Calle oprócz tego, że szefuje doskonałej restauracji w Madrycie ( wcześniej w Barcelonie), jest także autorem wielu kulinarnych książek. Smakoszy oliwy może zainteresować książka “Cocina Verde” lub “Gastrobotánica” (książki dostępne po hiszpańsku lub angielsku) gdzie Rodrigo de la Calle przedstawia wiele przepisów z wykorzystaniem oliwy Puerta de las Villas.
Link do książek
Jednocześnie z artykułu, do którego link jest tutaj , dowiadujemy się, że Rodrigo de la Calle pierwsze 10 lat dzieciństwa spędził w Mogón, czyli tam, gdzie się tłoczy oliwy Puerta de las Villas. Jego ojciec ma gaj oliwny i jest członkiem nr 79 gospodarstwa SCA San Vicente. Rodrigo de la Calle podkreśla, że ojciec nauczył go szacunku do ziemi i jej uprawy. Opowiada, że dorastał pijąc oliwę i to prawdopodobnie najlepszą oliwę odmiany picual na świecie. Dlatego uważa, że bycie ambasadorem marki Puerta de las Villas jest dla niego chlubą.
„Bycie ambasadorem tej marki to dla mnie zaszczyt i marzenie. To właśnie oliwa mojego ojca, z mojego miasta, znana jest na całym świecie. Oliwę Puerta de las Villas stosuję przez całe życie, zarówno w restauracjach, jak i w domu. Z tego powodu nie muszę się do niczego zmuszać, bo to właśnie oliwę Puerta de las Villas mam w szafce w swojej kuchni.” – powiedział Rodrigo de la Calle.  
 
Przekaż informacje o tym wpisie zainteresowanym znajomym!
wszystkie wpisy
Co tworzy naszą oliwę wyjątkową?
Wyselekcjonowane zbiory

Nasza ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin powstaje ze świeżo zebranych trzech miejscowych odmian oliwek. Uzyskuje się dzięki temu oliwę o niezwykłych właściwościach zdrowotnych i doskonałym aromacie.

Brak oprysków

Oliwki wykorzystywane do tłoczenia oliwy uprawia się bez użycia chemii. Przy wykorzystaniu wyłącznie naturalnych środków, bez pestycydów i nawozów sztucznych. To zdrowa żywność produkowana w zgodzie z naturą.

Tłoczona na zimno

Proces tłoczenia na zimno organicznej oliwy z oliwek i tradycyjne metody, sprawiają, że uzyskujemy ekologiczną oliwę extra virgin w 100% naturalną. To czysty sok z oliwek o wybitnych walorach jakościowych i prozdrowotnych.

Niepowtarzalna jakość
Potwierdzona nagrodami na międzynarodowych targach żywności ekologicznej. Śródziemnomorski klimat, słońce, sposób uprawy i tłoczenia pozwalają zachować wszystkie drogocenne właściwości oliwek i gwarantuje najwyższą jakość oliwy. Jakość naszej oliwy podkreśla również jej ekstremalnie niska kwasowość i certyfikat ekologiczny.
Home Kontakt z nami
Kontakt z nami
Adres:
ul. J. U. Niemcewicza 26 m 21,
02-306 Warszawa
Telefon:
E-mail:
Jesteśmy na
Wykonanie: DevilArt