Ekologiczna oliwa z oliwek Puerta de las Villas ma zacnego Ambasadora.
A właśnie teraz ambasadorem marki Puerta de las Villas został ceniony szef madryckiej restauracji, szczycącej się dwiema gwiazdkami Michelin - Pan Rodrigo de la Calle.
Nie ma w tym nic dziwnego, bo Rodrigo de la Calle jest wyznawcą Green haute cuisine, a jak wiecie wszystkie oliwy Puerta de las Villas są tłoczone na początku zbiorów, z zielonych, nie w pełni dojrzałych oliwek. Pozwala to uzyskać najlepszą oliwę o bezkonkurencyjnych właściwościach zdrowotnych i smakowych. Dlatego zielona ekologiczna oliwa z oliwek idealnie pasuje do Green haute cuisine.
Puerta de las Villas oliwa dla smakoszy.
Pan Rodrigo de la Calle oprócz tego, że szefuje doskonałej restauracji w Madrycie ( wcześniej w Barcelonie), jest także autorem wielu kulinarnych książek. Smakoszy oliwy może zainteresować książka “Cocina Verde” lub “Gastrobotánica” (książki dostępne po hiszpańsku lub angielsku) gdzie Rodrigo de la Calle przedstawia wiele przepisów z wykorzystaniem oliwy Puerta de las Villas.
Jednocześnie z artykułu, do którego
link jest tutaj , dowiadujemy się, że Rodrigo de la Calle pierwsze 10 lat dzieciństwa spędził w Mogón, czyli tam, gdzie się tłoczy oliwy Puerta de las Villas. Jego ojciec ma gaj oliwny i jest członkiem nr 79 gospodarstwa SCA San Vicente. Rodrigo de la Calle podkreśla, że ojciec nauczył go szacunku do ziemi i jej uprawy. Opowiada, że dorastał pijąc oliwę i to prawdopodobnie najlepszą oliwę odmiany picual na świecie. Dlatego uważa, że bycie ambasadorem marki Puerta de las Villas jest dla niego chlubą.
„Bycie ambasadorem tej marki to dla mnie zaszczyt i marzenie. To właśnie oliwa mojego ojca, z mojego miasta, znana jest na całym świecie. Oliwę Puerta de las Villas stosuję przez całe życie, zarówno w restauracjach, jak i w domu. Z tego powodu nie muszę się do niczego zmuszać, bo to właśnie oliwę Puerta de las Villas mam w szafce w swojej kuchni.” – powiedział Rodrigo de la Calle.