Szanowni Państwo, zakupy w kwocie 200 zł płatne z góry wysyłamy za darmo. Sedrecznie zapraszamy!
Oliwa Puerta de las Villas i gospodarstwo, w którym jest tłoczona SCA San Vicente zostało kolejny raz docenione w międzynarodowym rankingu najlepszej oliwy z oliwek extra virgin. W tym prestiżowym międzynarodowym zestawieniu najlepszej oliwy z oliwek na świecie, oliwa Puerta de las Villas zajęła 10 miejsce. To kolejna ważna nagroda w tym roku. Oliwa Puerta de las Villas może się już poszczycić PIERWSZYM miejscem na świecie wśród oliw z oliwek Picual oraz PIĄTYM miejscem w dziedzinie ekologicznej oliwy z oliwek.
ranking 10 najlepszych oliw z oliwek
Istnieje wiele krajowych i regionalnych konkursów oliwy z oliwek extra virgin. Odbywają się one we wszystkich głównych krajach produkujących oliwę z pierwszego tłoczenia. W związku z tym, że mają one charakter lokalny, różne są kryteria ich oceny oraz fachowość oceniających. Nie zawsze są w pełni profesjonalne i niezależne od lokalnych grup nacisku (producentów lub sponsorów. Dlatego od wielu lat za jedyny miarodajny werdykt dotyczący oliwy z oliwek uznaje się ranking sporządzany co rok przez World's Best Olive Oils (WBOO). WBOO stara się prezentować jak najbardziej obiektywne i rzetelne zestawienia wyników najsurowszych międzynarodowych konkursów, które opierają się na uznanych na całym świecie metodach i standardach oceny właściwości organoleptycznych badanych oliw z oliwek extra virgin.
Organizacja WBOO, została powołana i wspierana przez wiodących międzynarodowych degustatorów i ekspertów w dziedzinie oliwy z oliwek. Jej celem jest stworzenie rankingu najlepszych na świecie oliw z oliwek extra virgin. Coroczny ranking tworzy się na podstawie wyników najbardziej rygorystycznych międzynarodowych konkursów oliwy z oliwek extra virgin.
Jak tworzony jest ranking World's Best Olive Oils?
Przy ustalaniu rankingu najlepszej oliwy extra virgin na świecie bierze się pod uwagę jedynie najsurowsze konkursy spełniające kryteria (WBOO). Jedynie konkursy z szeroką międzynarodową bazą uczestników i bez interesu komercyjnego są brane pod uwagę. Ponadto uwzględnia się tylko konkursy, w których oceny wydaje jury złożone z przeszkolonych międzynarodowych ekspertów degustacji, profesjonalistów w dziedzinie oliwy z oliwek.
We współczesnym materialnym świecie, który stał się światem towarów, zdominowanym przez efektywność, zysk i wymagania finansowe, produkty najwyższej jakości zasługują na szczególne uznanie, a ich producenci zasługują na wsparcie i nagradzanie swoich wysiłków.
WBOO stara się przeprowadzać jak najbardziej obiektywne i rzetelne zestawienia wyników najsurowszych międzynarodowych konkursów, które opierają się na uznanych na całym świecie metodach i standardach oceny właściwości organoleptycznych badanych oliw z oliwek extra virgin.
Jury konkursu przyznało nagrodę najlepszej oliwie z oliwek zielonej ekologicznej oliwie Extra Virgin Picual Puerta de las Villas ze względu na właściwości zdrowotne oliwy z oliwek. Oliwa ta pochodzi z wczesnego zbioru, co sprawia, że ma niską kwasowość i wysoką zawartość polifenoli, które są niezbędne dla zachowania dobrego zdrowia. Jury było pod wrażeniem wyjątkowych właściwości odżywczych tej oliwy oraz jej zdrowotnych korzyści.
Zielona ekologiczna oliwa Extra Virgin Picual Puerta de las Villas to nie tylko doskonały dodatek do potraw, ale także skarb dla zdrowia. Dzięki swoim wartościom zdrowotnym i licznym witaminom może wspomóc w utrzymaniu dobrej kondycji organizmu i wpłynąć pozytywnie na nasze zdrowie. Wyjątkowa oliwa z oliwek Extra Virgin Picual Puerta de las Villas to doskonały wybór dla tych, którzy dbają o swoje zdrowie i chcą cieszyć się smakiem i aromatem oliwy z oliwek najlepszej jakości. Jej niski poziom kwasowości oraz wysoka zawartość polifenoli sprawiają, że jest to produkt wyjątkowy i wart polecenia.
Nasza ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin powstaje ze świeżo zebranych trzech miejscowych odmian oliwek. Uzyskuje się dzięki temu oliwę o niezwykłych właściwościach zdrowotnych i doskonałym aromacie.
Oliwki wykorzystywane do tłoczenia oliwy uprawia się bez użycia chemii. Przy wykorzystaniu wyłącznie naturalnych środków, bez pestycydów i nawozów sztucznych. To zdrowa żywność produkowana w zgodzie z naturą.
Proces tłoczenia na zimno organicznej oliwy z oliwek i tradycyjne metody, sprawiają, że uzyskujemy ekologiczną oliwę extra virgin w 100% naturalną. To czysty sok z oliwek o wybitnych walorach jakościowych i prozdrowotnych.