Szanowni Państwo, zakupy w kwocie 200 zł płatne z góry wysyłamy za darmo. Sedrecznie zapraszamy!
Oliwa z oliwek extra virgin najwyższej jakości otrzymana bezpośrednio z soku wyciskanych oliwek z dodatkiem świeżego organicznego rozmarynu. Jest to doskonała organiczna oliwa z oliwek bowiem oliwki użyte do tłoczenia pochodzą wyłącznie z upraw ekologicznych. Ekologiczna oliwa z rozmarynem ORO DEL VINALOPÓ to oliwa tłoczona na zimno za pomocą środków mechanicznych, bez użycia jakichkolwiek środków chemicznych. Oliwa do spożycia na surowo lub też jako idealny dodatek do smażonych ziemniaków.
Smakowa ekologiczna oliwa z oliwek z rozmarynem Extra Virgin ORO DEL VINALOPÓ powstaje w procesie wspólnego tłoczenia soku z oliwek i świeżych igieł rozmarynu. Dzięki temu uzyskuje się oliwę o niezwykłych właściwościach smakowych i aromacie. Jako oliwa klasy Premium bio organic nadaje się najlepiej do spożycia na surowo. Idealnie sprawdzi się na grzance i jako dodatek do sałatek, lub jako przyprawa podkreślająca smak wyszukanych potraw. Wspaniale smakuje ze smażonymi ziemniakami.
W jej skład wchodzą trzy rodzaje oliwek:
Te dwie ostatnie odmiany również wykorzystano w kupażu oliwy ORO DEL VINALOPÓ. Dopełniają one smaku i aromatu tej smakowej oliwy. Oliwa ma lekko gorzkawy, aczkolwiek harmonijny smak, co jest cechą charakterystyczną prawdziwej oliwy z oliwek extra virgin. To, że podczas degustacji lekko “drapie” w gardle jest również dowodem prozdrowotnego działania tej oliwy jako przeciwutleniacza i naturalnego środka przeciwzapalnego.
Oliwa rozmarynowa jest niezwykle popularna w basenie Morza Śródziemnego. Rozmaryn to jedno z ulubionych ziół Włochów, którzy bardzo często dodają świeże igły rozmarynu do pieczonych ziemniaków. Dodanie oliwy z oliwek rozmarynowej do pieczonych ziemniaków sprawia, że potrawy nabierają wyjątkowego charakteru, jednocześnie nie mamy problemu z igłami rozmarynu, które nadają co prawda aromatu, ale nie nadają się do zjedzenia. Ta aromatyczna oliwa z oliwek extra virgin doskonale sprawdza się w daniach mięsnych, wspaniale uzupełniając smak pieczeni wołowej czy jagnięciny. Oliwy z oliwek z rozmarynem możemy użyć już dzień wcześniej do marynowania mięsa lub w momencie przygotowywania czy też smażenia. Ta smakowa oliwa z oliwek sprawdzi się także jako baza zdrowych sosów. Dodatek surowej oliwy z oliwek z rozmarynem do moczenia focacci czy pieczywa sprawia, że proste potrawy nabierają wyjątkowego śródziemnomorskiego smaku.
Dieta śródziemnomorska, do której oliwa rozmarynowa doskonale pasuje, jest znana ze swoich korzyści zdrowotnych. Zdrowe jedzenie odgrywa kluczową rolę w utrzymaniu dobrej kondycji fizycznej i psychicznej. Oliwa z oliwek extra virgin jest podstawowym składnikiem tej diety, dodając nie tylko smaku, ale także korzyści zdrowotnych. Oliwa z oliwek rozmarynowa, wzbogacona aromatem tego zioła, może urozmaicić codzienną dietę i wprowadzić nowe doznania smakowe.
Warto eksperymentować z oliwą rozmarynową w kuchni, odkrywając nowe możliwości kulinarne i wprowadzając odrobinę śródziemnomorskich smaków do codziennych potraw. Dzięki swoim właściwościom zdrowotnym i unikalnemu aromatowi, oliwa z oliwek z rozmarynem może być doskonałym dodatkiem do różnorodnych dań. Pozwól sobie na chwilę relaksu przy stole, delektując się pysznymi potrawami przygotowanymi z użyciem tej wyjątkowej oliwy.
Rolnictwo ekologiczne produkuje żywność w zgodzie z ekosystemem i dlatego oliwki wykorzystywane do produkcji oliwy z oliwek ORO DEL VINALOPÓ uprawia się bez użycia pestycydów lub nawozów sztucznych, przy użyciu wyłącznie środków naturalnych. Jest to czysty 100% sok wytłoczony na zimno z najwyższej jakości organiczych oliwek.
Butelka z ciemnego szkła chroni oliwę od światła. Pomaga dłużej zachować jej doskonałe właściwości prozdrowotne i smak.
Właściwości:
Posiadamy wymagane certyfikaty produkcji ekologicznej i pełną analizę chemiczną. Nasza oliwa spełnia wszelkie wymogi UE, dotyczące najwyższej kategorii oliwy z pierwszego tłoczenia na zimno!
Najlepiej spożyć przed XI/2025
Nasza ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin powstaje ze świeżo zebranych trzech miejscowych odmian oliwek. Uzyskuje się dzięki temu oliwę o niezwykłych właściwościach zdrowotnych i doskonałym aromacie.
Oliwki wykorzystywane do tłoczenia oliwy uprawia się bez użycia chemii. Przy wykorzystaniu wyłącznie naturalnych środków, bez pestycydów i nawozów sztucznych. To zdrowa żywność produkowana w zgodzie z naturą.
Proces tłoczenia na zimno organicznej oliwy z oliwek i tradycyjne metody, sprawiają, że uzyskujemy ekologiczną oliwę extra virgin w 100% naturalną. To czysty sok z oliwek o wybitnych walorach jakościowych i prozdrowotnych.
Tu chcemy się z Wami podzielić informacjami, przepisami kulinarnymi, ciekawostkami i zdobytymi nagrodami, dotyczącymi naszej oliwy.