koszyk (0)

Szanowni Państwo, zakupy od 200 zł, płatne " z góry " wysyłyłamy za darmo. Zapraszamy na zakupy.

 

ZAMKNIJ

Home / Oliwa z oliwek extra virgin / Ekologiczna Oliwa z oliwek Extra Virgin Picual Puerta de las Villas zielona puszka 5L

Ekologiczna Oliwa z oliwek Extra Virgin Picual Puerta de las Villas zielona puszka 5L

Produkt został zakupiony: 93 razy
Kod produktu: 8437011302298
Cena: 459.00 zł   499.00 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 459.00 zł
Czas wysyłki: 0 dni

Ekologiczna oliwa extra virgin Puerta de las Villas z wczesnego zbioru z listopada.


Ekologiczna oliwa extra virgin, z pierwszego tłoczenia na zimno. Oliwa jednoodmianowa, wytłoczona z oliwek odmiany Picual. Oliwki zbierane ręcznie w pierwszym tygodniu listopada.

Najzdrowsza ze wszystkich rodzajów oliwy z oliwek. Ekologiczna oliwa Picual jest zalecana szczególnie dla osób z wysokim poziomem cholesterolu.

To oliwa doskonała do smażenia. Używajmy ją do wszelkich panierowanych potraw, które następnie będziemy smażyć w wysokich temperaturach. Świetnie nada się także do gulaszu i innych dań jednogarnkowych, które wymagają długiego duszenia w wysokich temperaturach. Jest doskonałym środkiem konserwującym do warzyw, ryb, serów mięs, ze względu na wysoką stabilność i odporność na utlenianie.

 

Główne cechy ekologicznej oliwy Extra Virgin Puerta de las Villas to:
• Wyjątkowa jakość oliwy tłoczonej z zielonych nie w pełni dojrzałych oliwek "early harvest"
• Unikalny smak zielonych owoców i świeżo skoszonej trawy, smak pełny przyjemnie pieprzny
• Ekstremalnie niski poziom kwasowości 0,15%, co oznacza zachowanie wartości odżywczych przez dłuższy czas.
• Organiczna uprawa, bez chemii i nawozów sztucznych w czystym ekologicznym regionie.
• Wspomaga regulację poziomu cholesterolu we krwi, co korzystnie wpływa na zdrowie serca i układu krążenia.

 

 

Opis produktu

Ekologiczna oliwa extra virgin Puerta de las Villas z wczesnego zbioru z listopada.


Ekologiczna oliwa extra virgin, z pierwszego tłoczenia na zimno. Oliwa jednoodmianowa, wytłoczona z oliwek odmiany Picual.
Oliwki zbierane ręcznie w pierwszym tygodniu listopada.
Oliwa z oliwek Picual to oliwa o prawdziwie hiszpańskim temperamencie. Oliwa niezwykle intensywna, o wyrazistym pikantnym smaku. Na podniebieniu wyczuwamy zielone aromaty. Możemy poczuć liście drzewa oliwnego, zielone jabłko i banana. Smak oliwy jest konkretny, owocowy, pikantny. To 100% picual o wyrazistym smaku i zapachu. Już kilka kropel oliwy picual poprawi smak potrawy, jej walory odżywcze i aromaty.


Najzdrowsza ze wszystkich rodzajów oliwy z oliwek.


Najważniejszą cechą oliwy Picual z wczesnego zbioru jest niespotykanie wysoka zawartość kwasu oleinowego. To jeden z czynników odpowiedzialnych za obniżenie złego cholesterolu (LDL) i zwiększenie dobrego cholesterolu (HDL). Oliwa ma też bardzo dużą zawartość polifenoli. Dlatego ekologiczna oliwa Picual jest zalecana szczególnie dla osób z wysokim poziomem cholesterolu.
Inną ważną cechą oliwy picual jest wysoka odporność na jełczenie.
Oliwa z oliwek Picual ma bardzo wysoką zawartość kwasu oleinowego (jednonienasyconego). Aż 80% całego profilu lipidowego. Natomiast niska zawartość wielonienasyconych kwasów sprawia, że oliwa z oliwek Picual jest jedną z najbardziej odpornych na utlenianie i jełczenie. Dzięki temu ma również bardzo wysoką temperaturę dymienia. Z tego powodu oliwa z oliwek Picual najlepiej nadaje się do smażenia w wysokich temperaturach. Nawet po kilkukrotnym smażeniu zachowuje swoje prozdrowotne właściwości.


Najlepsza oliwa do smażenia.


To oliwa doskonała do smażenia. Używajmy ją do wszelkich panierowanych potraw, które następnie będziemy smażyć w wysokich temperaturach. Świetnie nada się także do gulaszu i innych dań jednogarnkowych. Takich, które wymagają długiego duszenia w wysokich temperaturach.


Do czego używać oliwę picual?

Jest doskonałym środkiem konserwującym do warzyw, ryb, serów mięs, ze względu na wysoką stabilność i odporność na utlenianie. O konserwowaniu potraw oliwą możesz przeczytać tu.
Do przyprawiania sałatek, szczególnie poza sezonem na warzywa. Jesienią, gdy pomidory czy sałata są pozbawione smaku, kilka kropel zielonej oliwy picual znacznie poprawi smak sałatki i jej walory odżywcze. Na śniadanie, na grzance z passatą ze świeżego pomidora. Cała Hiszpania codziennie tak robi

Właściwości: Kwasowość 0,15%!!! | K270 0,13 | K232 1,64

Posiadamy wymagane certyfikaty produkcji ekologicznej i pełną analizę chemiczną, potwierdzającą, że oliwa spełnia wszelkie wymogi UE, dotyczące najwyższej kategorii oliwy z pierwszego tłoczenia na zimno!

Najlepiej spożyć przed IX /2025
 

Opinie o produkcie: Ekologiczna Oliwa z oliwek Extra Virgin Picual Puerta de las Villas zielona puszka 5L

23-02-2024
Dosyć droga ale pyszna i świeża!
Igor
Jestem użytkownikiem produktu i opinia jest moim własnym zdaniem. Potwierdzam zapoznanie z zasadami dodawania i pisania recenzji
Dodaj

Inni Klienci kupili również

Oliwa z oliwek Extra Virgin ORO DEL VINALOPÓ w ciemnej butelce 0,5l
Cena: 46.95 zł
Oliwa z oliwek extra virgin w ciemnej butelce 0,5L
Ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin Oro del Vinalopó 2,5 L
Cena: 199.95 zł
Oliwa z oliwek w metalowej puszce 2,5 l
Ekologiczna Oliwa z oliwek Extra Virgin ORO DEL VINALOPÓ 0,5L
Cena: 55.95 zł
Oliwa z oliwek w ciemnej butelce 0,5 l
Zielona Oliwa z oliwek Extra Virgin Picual Puerta de las Villas verde 0,5L
Cena: 64.95 zł
Oliwa z oliwek extra virgin produkcja zintegrowana
Ekologiczna Oliwa z oliwek Extra Virgin ORO DEL VINALOPÓ 0,25L
Cena: 30.00 zł
Oliwa z oliwek w butelce szklanej 0.25l
Ekologiczna Oliwa z oliwek Extra Virgin ORO DEL VINALOPÓ verde 2,5L
Cena: 249.95 zł
Oliwa z oliwek w metalowej puszce 2,5 litra
Co tworzy naszą oliwę wyjątkową?
Wyselekcjonowane zbiory

Nasza ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin powstaje ze świeżo zebranych trzech miejscowych odmian oliwek. Uzyskuje się dzięki temu oliwę o niezwykłych właściwościach zdrowotnych i doskonałym aromacie.

Brak oprysków

Oliwki wykorzystywane do tłoczenia oliwy uprawia się bez użycia chemii. Przy wykorzystaniu wyłącznie naturalnych środków, bez pestycydów i nawozów sztucznych. To zdrowa żywność produkowana w zgodzie z naturą.

Tłoczona na zimno

Proces tłoczenia na zimno organicznej oliwy z oliwek i tradycyjne metody, sprawiają, że uzyskujemy ekologiczną oliwę extra virgin w 100% naturalną. To czysty sok z oliwek o wybitnych walorach jakościowych i prozdrowotnych.

Niepowtarzalna jakość
Potwierdzona nagrodami na międzynarodowych targach żywności ekologicznej. Śródziemnomorski klimat, słońce, sposób uprawy i tłoczenia pozwalają zachować wszystkie drogocenne właściwości oliwek i gwarantuje najwyższą jakość oliwy. Jakość naszej oliwy podkreśla również jej ekstremalnie niska kwasowość i certyfikat ekologiczny.
Nasz Blog

Tu chcemy się z Wami podzielić informacjami, przepisami kulinarnymi, ciekawostkami i zdobytymi nagrodami, dotyczącymi naszej oliwy.

Oliwa filtrowana czy niefiltrowana - jaka jest lepsza?
Oliwa niefiltrowana zachowuje w sobie pewne naturalne zanieczyszczenia, takie jak miąższ czy resztki liści. Niestety, ze względu na obecność tych elementów, oliwa ta jest bardziej podatna na szybkie utlenianie się-psucie. Dlatego filtrowana oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest uważana za lepszą od niefiltrowanej oliwy z oliwek extra virgin.
Czytaj więcej >>
Marynata z bakłażana z oliwą z oliwek
Bakłażana możemy przyrządzić na wiele sposobów. Świetnie nadaje się on do smażenia, panierowania, faszerowania, pieczenia. Marynata z bakłażana to świetny pomysł na wykorzystanie tego smacznego warzywa w kuchni. To idealna przekąska i można ją przechowywać w lodówce przez długi czas.
Czytaj więcej >>
Domowa oliwa z oliwek smakowa
Oliwa z oliwek tłoczona na zimno jest bazą diety śródziemnomorskiej, która słynie z właściwości zdrowotnych i wyjątkowego smaku. Jeśli połączymy oliwę z innymi produktami spożywczymi otrzymamy wyjątkowy aromat i skorzystamy dobroczynnych właściwości oliwy z oliwek podwójnie.
Czytaj więcej >>
Home Kontakt z nami
Kontakt z nami
Adres:
ul. J. U. Niemcewicza 26 m 21,
02-306 Warszawa
Telefon:
E-mail:
Jesteśmy na
Wykonanie: DevilArt