Używamy plików cookie, aby poprawić jakość przeglądania, wyświetlać reklamy lub treści dostosowane do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz analizować ruch na stronie. Kliknięcie przycisku "Akceptuj wszystkie" oznacza zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookie.
Zezwól na:
Niezbędne Wszystkie
Zezwalam
koszyk (0)

Szanowni Państwo, sklep jest nieczynny do 21 listopada 2024. Jesteśmy w Hiszpanii sedrecznie zapraszamy na zakupy po powrocie!

 

ZAMKNIJ

Delikatna oliwa z oliwek

Delikatna oliwa z oliwek

Oliwa ma wyrazisty smak, są jednak wyjątki!


Prawdziwa oliwa zawsze ma wyrazisty smak i zapach. Powinna drapać w gardle, dawać odczucie goryczki i pieprzności. W przeciwnym razie zachodzi podejrzenie, że oliwa nie jest oliwą extra virgin, a jedynie mieszaniną olejów nieznanego pochodzenia. Zdarzają się jednak odmiany oliwy o wyjątkowo łagodnym smaku, odznaczające się znacznie mniejszą goryczką i pikantnością.
Właśnie taką delikatną oliwą jest Ekologiczna Oliwa z oliwek Extra Virgin Frantoio Puerta de las Villas wczesna verde

Delikatna ekologiczna oliwa z oliwek frantoio

Włoskie pochodzenie oliwek frantoio.


Drzewo oliwne odmiany Frantoio pochodzi z Włoch, z regionów Somontano i Toskanii. Jego oliwki znoszą dobrze chłodniejszy klimat. Dlatego uprawa odmiany Frantoio w górach hiszpańskiego Jaén jest czymś nietypowym i trochę egzotycznym. Jednak podobnie jak wszystkie rośliny, tak i drzewa oliwne przyzwyczajają się do miejsca, w którym rosną. To nowe terroir nadaje Oliwie z oliwek Extra Virgin Frantoio Puerta de las Villas unikalne cechy. Ekologiczna Oliwa z oliwek Extra Virgin Frantoio z wczesnego zbioru ma bardzo aromatyczne, owocowe właściwości organoleptyczne, z lekką, ale niedominującą goryczką i pikantnością. W Hiszpanii występuje tylko w kilku prowincjach. Chłodny klimat gór Jaén w zimie i cieplejsza niż w Toskanii pogoda latem, nadały oliwie szczególne cechy, które odróżniają ją od włoskiej oliwy Frantoio. Smak naszej oliwy jest bardziej delikatny, z wyczuwalnymi słodkimi nutami. Dzięki gorącemu hiszpańskiemu latu zbiory zaczynają się wcześniej niż we Włoszech, już w połowie października. Powoduje to, że oliwa ma intensywny zielony kolor i silny owocowy aromat. Wyczuwamy w niej smak świeżych zielonych owoców i świeżo skoszonej trawy. Oliwę tą cechuje wysoką zawartość przeciwutleniaczy i witamin.
Więcej o zielonej oliwie z oliwek przeczytasz tu


Delikatna oliwa z oliwek.

Delikatna oliwa z wczesnego zbioru zielona


Ekologiczna Oliwa z oliwek Extra Virgin Frantoio Puerta de las Villas wczesna verde ma jeszcze jedną istotną cechę. Dla smakoszy oliwy, których nieco zniechęca zbyt pikantny i goryczkowy smak niektórych oliw, oliwa z oliwek frantoio będzie przyjemnym zaskoczeniem. Jest delikatna, lekko słodkawa i nie piecze w gardle, tak mocno jak inne oliwy. Posiada przy tym wszystkie ważne dla organizmu człowieka wartości prozdrowotne. Delikatna w smaku Ekologiczna Oliwa z oliwek Extra Virgin Frantoio Puerta de las Villas wczesna verde idealnie sprawdzi się w diecie dzieci. Ekologiczna, a więc z oliwek uprawianych w czystym regionie parku narodowego, bez chemii i barwników. Bogactwo polifenoli oraz witaminy E bardzo dobrze wpływa na układ pokarmowy maluszka i jego zdrowy rozwój. Ekologiczna Oliwa z oliwek Extra Virgin Frantoio Puerta de las Villas wczesna verde jest doskonała do spożycia na surowo, do sałatek, ziemniaków i makaronów. Nie zdominuje smaku potrawy. Bardzo dobrze komponuje się również z białą rybą gotowaną na parze lub marynowanymi morskimi rybami. Można też pić ją czystą dla zdrowia lub polewać grzanki ulubionego pieczywa.

Delikatną oliwę frantoio kupisz tu

 

Przekaż informacje o tym wpisie zainteresowanym znajomym!
wszystkie wpisy
Co tworzy naszą oliwę wyjątkową?
Wyselekcjonowane zbiory

Nasza ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin powstaje ze świeżo zebranych trzech miejscowych odmian oliwek. Uzyskuje się dzięki temu oliwę o niezwykłych właściwościach zdrowotnych i doskonałym aromacie.

Brak oprysków

Oliwki wykorzystywane do tłoczenia oliwy uprawia się bez użycia chemii. Przy wykorzystaniu wyłącznie naturalnych środków, bez pestycydów i nawozów sztucznych. To zdrowa żywność produkowana w zgodzie z naturą.

Tłoczona na zimno

Proces tłoczenia na zimno organicznej oliwy z oliwek i tradycyjne metody, sprawiają, że uzyskujemy ekologiczną oliwę extra virgin w 100% naturalną. To czysty sok z oliwek o wybitnych walorach jakościowych i prozdrowotnych.

Niepowtarzalna jakość
Potwierdzona nagrodami na międzynarodowych targach żywności ekologicznej. Śródziemnomorski klimat, słońce, sposób uprawy i tłoczenia pozwalają zachować wszystkie drogocenne właściwości oliwek i gwarantuje najwyższą jakość oliwy. Jakość naszej oliwy podkreśla również jej ekstremalnie niska kwasowość i certyfikat ekologiczny.
Home Kontakt z nami
Kontakt z nami
Adres:
ul. J. U. Niemcewicza 26 m 21,
02-306 Warszawa
Telefon:
E-mail:
Jesteśmy na
Wykonanie: DevilArt