koszyk (0)

Szanowni Państwo, zakupy od 200 zł, płatne " z góry " wysyłyłamy za darmo. Zapraszamy na zakupy.

 

ZAMKNIJ

Właściwości oliwy z oliwek

Oliwa z oliwek extra virgin to naturalny sok z oliwek. Aby go otrzymać, zrywa się najlepszej jakości oliwki, by potem poddać je procedurom mechanicznym i wydobyć cenne “płynne złoto”.


Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia na zimno jest królową oliwy z oliwek, ze względu na swoje właściwości organoleptyczne (zapach, kolor i smak), a także zdolności antyoksydacyjne.

To bogactwo składników odżywczych w oliwie z oliwek jest bezpośrednio związane z jej naturalnym pozyskaniem, polegającym na niestosowaniu zabiegów chemicznych.

Nie powinno jej zabraknąć w zdrowej diecie. Pozwala uniknąć niektórych przewlekłych dolegliwości.

Czy wiecie, że oliwa z oliwek:

  • korzystnie wpływa na stężenie dobrego cholesterolu HDL oraz na obniżenie poziomu złego cholesterolu LDL,
  • chroni przed chorobami sercowo-naczyniowymi, korzystnie wpływa na poziom ciśnienia krwi oraz gospodarkę lipidową organizmu,
  • wykazuje działanie przeciwzapalne, przeciwzakrzepowe, przeciwbakteryjne oraz antyalergiczne,
  • chroni nasze komórki przed utlenianiem, czyli przed starzeniem się,
  • doskonale asymiluje cukry i wyrównuje ich poziom we krwi,
  • nie zawiera soli, jest produktem bezglutenowym.
  • wspaniale łagodzi podrażnienia skóry, stąd jest cenionym składnikiem licznych produktów do pielęgnacji całego ciała.
  • odświeża, natłuszcza, działa kojąco na skórę, codziennie narażoną na działania niekorzystnych czynników atmosferycznych i stresu, powoduje wygładzenie zmarszczek.
Co tworzy naszą oliwę wyjątkową?
Wyselekcjonowane zbiory

Nasza ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin powstaje ze świeżo zebranych trzech miejscowych odmian oliwek. Uzyskuje się dzięki temu oliwę o niezwykłych właściwościach zdrowotnych i doskonałym aromacie.

Brak oprysków

Oliwki wykorzystywane do tłoczenia oliwy uprawia się bez użycia chemii. Przy wykorzystaniu wyłącznie naturalnych środków, bez pestycydów i nawozów sztucznych. To zdrowa żywność produkowana w zgodzie z naturą.

Tłoczona na zimno

Proces tłoczenia na zimno organicznej oliwy z oliwek i tradycyjne metody, sprawiają, że uzyskujemy ekologiczną oliwę extra virgin w 100% naturalną. To czysty sok z oliwek o wybitnych walorach jakościowych i prozdrowotnych.

Niepowtarzalna jakość
Potwierdzona nagrodami na międzynarodowych targach żywności ekologicznej. Śródziemnomorski klimat, słońce, sposób uprawy i tłoczenia pozwalają zachować wszystkie drogocenne właściwości oliwek i gwarantuje najwyższą jakość oliwy. Jakość naszej oliwy podkreśla również jej ekstremalnie niska kwasowość i certyfikat ekologiczny.
Nasz Blog

Tu chcemy się z Wami podzielić informacjami, przepisami kulinarnymi, ciekawostkami i zdobytymi nagrodami, dotyczącymi naszej oliwy.

Oliwa z oliwek i czosnek– czy warto spożywać razem?
Już Hipokrates, zalecał spożywanie oliwy z oliwek i czosnku, ponieważ właściwości obu składników doskonale się uzupełniają i stanowią prawdziwe dobrodziejstwo dla zdrowia naszego organizmu i dobrego samopoczucia.
Czytaj więcej >>
Oliwa filtrowana czy niefiltrowana - jaka jest lepsza?
Oliwa niefiltrowana zachowuje w sobie pewne naturalne zanieczyszczenia, takie jak miąższ czy resztki liści. Niestety, ze względu na obecność tych elementów, oliwa ta jest bardziej podatna na szybkie utlenianie się-psucie. Dlatego filtrowana oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest uważana za lepszą od niefiltrowanej oliwy z oliwek extra virgin.
Czytaj więcej >>
Marynata z bakłażana z oliwą z oliwek
Bakłażana możemy przyrządzić na wiele sposobów. Świetnie nadaje się on do smażenia, panierowania, faszerowania, pieczenia. Marynata z bakłażana to świetny pomysł na wykorzystanie tego smacznego warzywa w kuchni. To idealna przekąska i można ją przechowywać w lodówce przez długi czas.
Czytaj więcej >>
Home Kontakt z nami
Kontakt z nami
Adres:
ul. J. U. Niemcewicza 26 m 21,
02-306 Warszawa
Telefon:
E-mail:
Jesteśmy na
Wykonanie: DevilArt