koszyk (0)

Szanowni Państwo, zakupy od 200 zł wysyłamy gratis.

 

ZAMKNIJ

Home / Oliwa z oliwek extra virgin / Zielona Oliwa z oliwek Extra Virgin Picual Puerta de las Villas verde

Zielona Oliwa z oliwek Extra Virgin Picual Puerta de las Villas verde

Produkt został zakupiony: 103 razy
Kod produktu: 8437011302502
Cena: 196.95
Czas wysyłki: 0 dni

Oliwa Picual Puerta de las Villas z wczesnego zbioru Extra virgin, z pierwszego tłoczenia na zimno. Oliwa jednoodmianowa, wytłoczona z zielonych oliwek odmiany Picual. 

Oliwki zbierane ręcznie w październiku 2022.
To specjalna edycja olejarni S.C.A. SAN VICENTE o ekstremalnie niskiej kwasowości 0,13%.
 
Wygodne ekonomiczne opakowanie 2,5l z praktycznym kranem. Taki sposób zamknięcia jest wyjątkowo korzystny dla większego opakowania oliwy. Oliwa jest cały czas szczelnie zamknięta, powietrze nie ma do niej dostępu. Nawet przy przelewaniu do mniejszego pojemnika powietrze nie dostaje się do środka opakowania. Dzięki temu oliwa nie utlenia się, nie jełczeje. Na długi czas zachowuje wszystkie swoje prozdrowotne właściwości. 
 
Najzdrowsza ze wszystkich rodzajów oliwy z oliwek
Najważniejszą cechą oliwy Picual z wczesnego zbioru jest niespotykanie wysoka zawartość kwasu oleinowego. Oliwa ma bardzo dużą zawartość polifenoli. Dlatego jest zalecana szczególnie dla osób z wysokim poziomem cholesterolu.
 

Opis produktu

Zielona Oliwa Picual Puerta de las Villas z wczesnego zbioru Extra virgin, z pierwszego tłoczenia na zimno.

Oliwa jednoodmianowa, wytłoczona z zielonych oliwek odmiany Picual. Zielona oliwa z wczesnego zbioru

Oliwki zbierane ręcznie w październiku 2022.
To specjalna edycja olejarni S.C.A. SAN VICENTE o ekstremalnie niskiej kwasowości 0,13%.
Zielona Oliwa z wczesnego zbioru z oliwek odmiany Picual, zebranych w połowie października. Oliwki są uprawiane w ramach  tzw. produkcji integrowanej, w gajach oliwnych umiejscowionych na zboczach gór Sierra de las Villas.  

Praktyczne opakowanie Bag-in-box

Wygodne ekonomiczne opakowanie 2,5l z praktycznym kranem. Taki sposób zamknięcia jest wyjątkowo korzystny dla większego opakowania oliwy. Oliwa jest cały czas szczelnie zamknięta, powietrze nie ma do niej dostępu. Nawet przy przelewaniu do mniejszego pojemnika powietrze nie dostaje się do środka opakowania. Dzięki temu oliwa nie utlenia się, nie jełczeje. Na długi czas zachowuje wszystkie swoje prozdrowotne właściwości. 

Produkcja zintegrowana

Produkcja zintegrowana to nowy sposób produkcji rolnej. Metoda będąca w połowie drogi między rolnictwem ekologicznym a rolnictwem konwencjonalnym. Zintegrowana produkcja, w przeciwieństwie do produkcji ekologicznej, dopuszcza stosowanie syntetycznych środków ochrony roślin lub nawozów. Dąży się jednak do ich minimalnego wykorzystania. Użycie produktów agrochemicznych jest ograniczone i szczegółowo opisane w Technicznych Standardach Produkcji. Dla danej uprawy użycie syntetycznych środków jest dozwolone tylko wtedy, gdy nie ma innych realnych alternatyw.
Rolnictwo Zintegrowane, dąży do zachowania bioróżnorodności genetycznej, zachowania naturalnych krajobrazów. Przyczynia się do poprawy i ochrony środowiska i zasobów naturalnych.   

Oliwa Picual

Oliwa z oliwek Picual to oliwa o prawdziwie hiszpańskim temperamencie. Oliwa niezwykle mocna, o wyrazistym pikantnym smaku. Charakterystyczną cechą oliwy z wczesnych zbiorów jest również różnorodność aromatów zielonych roślin. Możemy wyczuć w oliwie świeżo skoszoną trawę, liście drzewa oliwnego, liście figowe, a nawet aromaty krzaku pomidora. Smak jej jest wyrazisty, pikantny, z nutami goryczy. Jest to oliwa przeznaczona dla wtajemniczonych. Osoby nieprzyzwyczajone do częstego spożywania oliwy, które dopiero zaczynają swoją przygodę z oliwą, mogą być zaskoczone doznaniami smakowymi. Już kilka kropel oliwy picual z wczesnego zbioru daje o sobie znać na talerzu.
Najzdrowsza ze wszystkich rodzajów oliwy z oliwek
Najważniejszą cechą oliwy Picual z wczesnego zbioru jest niespotykanie wysoka zawartość kwasu oleinowego. To jeden z czynników odpowiedzialnych za obniżenie złego cholesterolu (LDL) i zwiększenie dobrego cholesterolu (HDL). Oliwa ma bardzo dużą zawartość polifenoli. Dlatego ekologiczna zielona oliwa Picual jest zalecana szczególnie dla osób z wysokim poziomem cholesterolu.
Inną ważną cechą oliwy picual z wczesnego zbioru jest wysoka odporność na jełczenie. Oliwa z oliwek Picual ma bardzo wysoką zawartość kwasu oleinowego (jednonienasyconego). Aż 80% całego profilu lipidowego. Natomiast niska zawartość wielonienasyconych kwasów sprawia, że oliwa z oliwek Picual jest jedną z najbardziej odpornych na utlenianie i jełczenie. Dzięki temu ma bardzo wysoką temperaturę dymienia. Z tego powodu oliwa z oliwek Picual najlepiej nadaje się do smażenia w wysokich temperaturach. Nawet po kilku smażeniach zachowuje swoje prozdrowotne właściwości.

Do czego używać zieloną oliwę extra virgin picual?

To oliwa doskonała do smażenia. Używajmy ją do wszelkich panierowanych potraw, które następnie będziemy smażyć w wysokich temperaturach. Świetnie nada się także do gulaszu i innych dań jednogarnkowych, które wymagają długiego duszenia w wysokich temperaturach.  
Jest doskonałym środkiem konserwującym do warzyw, ryb, serów mięs, ze względu na wysoką stabilność i odporność na utlenianie. O konserwowaniu potraw oliwą możesz przeczytać tu.
Do przyprawiania sałatek. Szczególnie poza sezonem na warzywa. Jesienią, gdy pomidory czy sałata są pozbawione smaku, kilka kropel zielonej oliwy picual znacznie poprawi smak sałatki i jej walory odżywcze.
Na śniadanie na grzance z passatą ze świeżego pomidora. Cała Hiszpania codziennie tak robi.

Do czego lepiej nie używać zielonej oliwy extra virgin picual?

Odradzam stosowanie tej oliwy do delikatnych potraw, na przykład ryb o łagodnym smaku: soli lub halibuta, czy też do delikatnego majonezu lub deserów. Do łagodnych dań lepiej wybrać spokojniejszą oliwę. Klasyczną, tłoczoną z dojrzałych oliwek lub z oliwek odmiany Frantoio, która charakteryzuje się delikatnym słodkawym smakiem.
 
Właściwości: Kwasowość 0,13% | K270 0,16 | K232 1,75
 
Posiadamy wymagane certyfikaty produkcji ekologicznej i pełną analizę chemiczną, potwierdzającą, że oliwa spełnia wszelkie wymogi UE, dotyczące najwyższej kategorii oliwy z pierwszego tłoczenia na zimno!
 
Najlepiej spożyć przed VIII/2024

Opinie o produkcie: Zielona Oliwa z oliwek Extra Virgin Picual Puerta de las Villas verde

Jestem użytkownikiem produktu i opinia jest moim własnym zdaniem. Potwierdzam zapoznanie z zasadami dodawania i pisania recenzji
Dodaj

Inni Klienci kupili również

Ekologiczna oliwa z oliwek Extra Virgin ORO DEL VINALOPÓ
Cena: 269.90 zł
Oliwa z oliwek w metalowej puszce 5 litrów
Ekologiczna zielona oliwa z oliwek Extra Virgin ORO DEL VINALOPÓ verde w ciemnej butelce 0,5l
Cena: 49.95 zł
Zielona oliwa z oliwek extra virgin w ciemnej butelce 0,5l
Ekologiczna Oliwa z oliwek Extra Virgin ORO DEL VINALOPÓ verde
Cena: 196.95 zł
Oliwa z oliwek w metalowej puszce 2,5 litra
Oliwa z oliwek Extra Virgin ORO DEL VINALOPÓ
Cena: 185.90 zł
Oliwa z oliwek w metalowej puszce 5 litrów
Ekologiczna zielona oliwa z oliwek Extra Virgin ORO DEL VINALOPÓ verde w ciemnej butelce 0,25l
Cena: 28.95 zł
Zielona oliwa z oliwek extra virgin w ciemnej butelce 0,25l
Oliwa z oliwek Extra Virgin ORO DEL VINALOPÓ w ciemnej butelce 0,5l
Cena: 32.95 zł
Oliwa z oliwek extra virgin w ciemnej butelce 0,5l
Ekologiczna Oliwa z oliwek Extra Virgin ORO DEL VINALOPÓ
Cena: 26.00 zł
Oliwa z oliwek w butelce szklanej 0.25l
Ekologiczna oliwa z oliwek z pomarańczą Extra Virgin ORO DEL VINALOPÓ
Cena: 27.00 zł
Oliwa z oliwek w ciemnej butelce 0,25l
Ekologiczna Oliwa z oliwek Extra Virgin Picual Puerta de las Villas zielona
Cena: 39.95 zł
Oliwa z oliwek w ciemnej butelce 0,5 litra
Ekologiczna oliwa z oliwek z rozmarynem Extra Virgin ORO DEL VINALOPÓ
Cena: 26.00 zł
Oliwa z oliwek w ciemnej butelce 0,25l
Ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin Oro del Vinalopó 2,5 litra
Cena: 149.95 zł
Oliwa z oliwek w metalowej puszce 2,5 l
Co tworzy naszą oliwę wyjątkową?
Wyselekcjonowane zbiory

Nasza ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin powstaje ze świeżo zebranych trzech miejscowych odmian oliwek. Uzyskuje się dzięki temu oliwę o niezwykłych właściwościach zdrowotnych i doskonałym aromacie.

Brak oprysków

Oliwki wykorzystywane do tłoczenia oliwy uprawia się bez użycia chemii. Przy wykorzystaniu wyłącznie naturalnych środków, bez pestycydów i nawozów sztucznych. To zdrowa żywność produkowana w zgodzie z naturą.

Tłoczona na zimno

Proces tłoczenia na zimno organicznej oliwy z oliwek i tradycyjne metody, sprawiają, że uzyskujemy ekologiczną oliwę extra virgin w 100% naturalną. To czysty sok z oliwek o wybitnych walorach jakościowych i prozdrowotnych.

Niepowtarzalna jakość
Potwierdzona nagrodami na międzynarodowych targach żywności ekologicznej. Śródziemnomorski klimat, słońce, sposób uprawy i tłoczenia pozwalają zachować wszystkie drogocenne właściwości oliwek i gwarantuje najwyższą jakość oliwy. Jakość naszej oliwy podkreśla również jej ekstremalnie niska kwasowość i certyfikat ekologiczny.
Nasz Blog

Tu chcemy się z Wami podzielić informacjami, przepisami kulinarnymi, ciekawostkami i zdobytymi nagrodami, dotyczącymi naszej oliwy.

Nowe najlepsze ekologiczne oliwy z wczesnego zbioru Puerta de las Villas
Nowe zielone oliwy z certyfikatem ekologicznym marki Puerta de las Villas dostępne w sklepie Viva Oliwa
Czytaj więcej >>
Co to są polifenole?
Polifenole mają dobroczynny wpływ na nasze zdrowie. Są jednym z głównych składników oliwy z oliwek. Dbają o serce i młodość.
Czytaj więcej >>
Jak długo można używać oliwę po otwarciu?
Wiele osób się zastanawia, jak długo można używać oliwę po otwarciu butelki. Przecież oliwa extra virgin jest to 100% czysty sok tłoczony z oliwek. Czy psuje się podobnie szybko jak inne wyciskane soki?
Czytaj więcej >>
Home Kontakt z nami
Kontakt z nami
Adres:
ul. J. U. Niemcewicza 26 m 21,
02-306 Warszawa
Telefon:
E-mail:
Jesteśmy na
Wykonanie: DevilArt