Szanowni Państwo, zakupy powyżej 200 złotych wysyłamy za darmo. Zapraszamy po 21/03 na oliwę ze świeżej dostawy.
Oliwa z oliwek najwyższej kategorii otrzymana bezpośrednio z soku wyciskanych oliwek.
Oliwa extra virgin Oro del Vinalopó jest tłoczona na zimno !!! za pomocą środków mechanicznych. To produkt w pełni naturalny, czyli bez użycia jakichkolwiek środków chemicznych.
Oliwa ta wyróżnia się świeżym smakiem zielonych owoców, lekko gorzkawym i wyważonym, z wyczuwalną nutą pomidorów i tymianku. Oliwa z oliwek extra virgin jest klasyczną hiszpańską oliwą z pierwszego tłoczenia na zimno. Oliwa wytłoczona z oliwek zebranych w gospodarstwie w którym je uprawiano i tam też butelkowana.
Puszka ma szczelne zamknięcie i dwa lejki o różnej przekątnej, ułatwiające przelewanie oliwy do mniejszych pojemników.
Oliwa z oliwek extra virgin Oro del Vinalopó to flagowy produkt wytwórni San Cristobal.
Oliwki dominujące w kupażu tej oliwy to Picual i Arbequina
Te miejscowe odmiany oliwek charakteryzują się bardzo aromatycznym i lekko gorzkawym intensywnym smakiem. Dominuje aromat świeżych zielonych owoców.
Jest to oliwa idealna, zarówno jako dodatek do sałatek czy do degustacji na grzance chleba. Jest również doskonała do ogólnego zastosowania np do smażenia, jako zamiennik tradycyjnych tłuszczów. Jej lekko gorzkawy smak, poza tym, że jest cechą charakterystyczną prawdziwej oliwy z oliwek. Jest również gwarancją jej zdrowotnych właściwości i dowodem działania tej oliwy jako przeciwutleniacza i naturalnego środka przeciwzapalnego.
Jej ekstremalnie niska kwasowość 0,17% podkreśla najwyższą jakość oliwy Oro del Vinalopó. Oliwa Oro del Vinalopó zdobyła trzecią nagrodę w konkursie miasta Utiel na najlepszą oliwę Regionu Walencja w latach 2003 i 2009.
Oliwa najwyższej jakości, potwierdzoną ekstremalnie niską kwasowością 0,17%!
Właściwości: Kwasowość poniżej 0,17%!!! | K270<0,13| K232<1,77.
Posiadamy wymagane certyfikaty produkcji ekologicznej i pełną analizę chemiczną. Nasza oliwa spełnia wszelkie wymogi UE, dotyczące najwyższej kategorii oliwy z pierwszego tłoczenia na zimno!
Najlepiej spożyć przed II/2024
Nasza ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin powstaje ze świeżo zebranych trzech miejscowych odmian oliwek. Uzyskuje się dzięki temu oliwę o niezwykłych właściwościach zdrowotnych i doskonałym aromacie.
Oliwki wykorzystywane do tłoczenia oliwy uprawia się bez użycia chemii. Przy wykorzystaniu wyłącznie naturalnych środków, bez pestycydów i nawozów sztucznych. To zdrowa żywność produkowana w zgodzie z naturą.
Proces tłoczenia na zimno organicznej oliwy z oliwek i tradycyjne metody, sprawiają, że uzyskujemy ekologiczną oliwę extra virgin w 100% naturalną. To czysty sok z oliwek o wybitnych walorach jakościowych i prozdrowotnych.
Tu chcemy się z Wami podzielić informacjami, przepisami kulinarnymi, ciekawostkami i zdobytymi nagrodami, dotyczącymi naszej oliwy.