Szanowni Państwo, zakupy powyżej 200 złotych wysyłamy za darmo. Zapraszamy po 21/03 na oliwę ze świeżej dostawy.
Oliwa z oliwek najwyższej jakości otrzymana bezpośrednio z soku wyciskanych oliwek z dodatkiem świeżego rozmarynu. Oliwki użyte do tłoczenia pochodzą wyłącznie z upraw ekologicznych. Ekologiczna oliwa z rozmarynem ORO DEL VINALOPÓ jest tłoczona na zimno za pomocą środków mechanicznych, bez użycia jakichkolwiek środków chemicznych.
Smakowa ekologiczna oliwa z oliwek z rozmarynem Extra Virgin ORO DEL VINALOPÓ powstaje w procesie wspólnego tłoczenia soku z oliwek i świeżych igieł rozmarynu. Dzięki temu uzyskuje się oliwę o niezwykłych właściwościach smakowych i aromacie. Jako oliwa klasy Premium bio organic nadaje się najlepiej do spożycia na surowo. Idealnie sprawdzi się na grzance i jako dodatek do sałatek, lub jako przyprawa podkreślająca smak wyszukanych potraw. Wspaniale smakuje ze smażonymi ziemniakami.
W jej skład wchodzą trzy rodzaje oliwek. W kupażu dominują oliwki Rojal de Cañada. Ta miejscowa odmiana charakteryzuje się bardzo aromatycznym i lekko gorzkawym smakiem świeżych zielonych owoców. Poza nimi w kupażu oliwy ORO DEL VINALOPÓ wykorzystano odmiany Picual y Arbequina, które dopełniają smak i aromat tej oliwy. Oliwa ma lekko gorzkawy, aczkolwiek harmonijny smak, co jest cechą charakterystyczną prawdziwej oliwy z oliwek. To, że podczas degustacji lekko “drapie” w gardle jest również dowodem prozdrowotnego działania tej oliwy jako przeciwutleniacza i naturalnego środka przeciwzapalnego.
Rolnictwo ekologiczne produkuje żywność w zgodzie z ekosystemem i dlatego oliwki wykorzystywane do produkcji oliwy z oliwek ORO DEL VINALOPÓ uprawia się bez użycia pestycydów lub nawozów sztucznych, przy użyciu wyłącznie środków naturalnych.
Butelka z ciemnego szkła chroni oliwę od światła. Pomaga dłużej zachować jej doskonałe właściwości i smak.
Właściwości: Kwasowość poniżej 0,32% | K270<0,16 | K232<2,46.
Posiadamy wymagane certyfikaty produkcji ekologicznej i pełną analizę chemiczną. Nasza oliwa spełnia wszelkie wymogi UE, dotyczące najwyższej kategorii oliwy z pierwszego tłoczenia na zimno!
Najlepiej spożyć przed VIII/2024
Nasza ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin powstaje ze świeżo zebranych trzech miejscowych odmian oliwek. Uzyskuje się dzięki temu oliwę o niezwykłych właściwościach zdrowotnych i doskonałym aromacie.
Oliwki wykorzystywane do tłoczenia oliwy uprawia się bez użycia chemii. Przy wykorzystaniu wyłącznie naturalnych środków, bez pestycydów i nawozów sztucznych. To zdrowa żywność produkowana w zgodzie z naturą.
Proces tłoczenia na zimno organicznej oliwy z oliwek i tradycyjne metody, sprawiają, że uzyskujemy ekologiczną oliwę extra virgin w 100% naturalną. To czysty sok z oliwek o wybitnych walorach jakościowych i prozdrowotnych.
Tu chcemy się z Wami podzielić informacjami, przepisami kulinarnymi, ciekawostkami i zdobytymi nagrodami, dotyczącymi naszej oliwy.