Szanowni Państwo, zakupy powyżej 200 złotych wysyłamy za darmo. Zapraszamy po 21/03 na oliwę ze świeżej dostawy.
Ekologiczna oliwa z oliwek najwyższej jakości tłoczona na zimno. Oliwa otrzymana bezpośrednio z soku wyciskanych oliwek i miejscowych pomarańczy, przy czym oliwki i pomarańcze pochodzą wyłącznie z upraw ekologicznych, bez zastosowania jakichkolwiek środków chemicznych.
Smakowa ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin powstaje w procesie wspólnego tłoczenia soku z oliwek i miejscowych pomarańczy. Uzyskuje się dzięki temu oliwę o niezwykłych właściwościach zdrowotnych i aromacie. Jako oliwa klasy Premium bio organic nadaje się najlepiej do spożycia na surowo, np. na grzance. Jest również idealna jako dodatek do sałatek, lub jako przyprawa podkreślająca smak wyszukanych potraw. W jej skład wchodzą trzy rodzaje oliwek. W kupażu dominują oliwki Rojal de Cañada. To miejscowa odmiana, która charakteryzuje się bardzo aromatycznym i lekko gorzkawym smakiem świeżych zielonych owoców. Prócz tego w kupażu oliwy ORO DEL VINALOPÓ wykorzystano odmiany Picual y Arbequina, które dopełniają smak i aromat tej oliwy. Oliwa ma lekko gorzkawy, aczkolwiek harmonijny smak, który jest cechą charakterystyczną prawdziwej oliwy z oliwek. To, że podczas degustacji lekko “drapie” w gardle jest dowodem prozdrowotnego działania tej oliwy jako przeciwutleniacza i naturalnego środka przeciwzapalnego.
Rolnictwo ekologiczne produkuje żywność w zgodzie z ekosystemem. Dlatego oliwki wykorzystywane do produkcji oliwy z oliwek ORO DEL VINALOPÓ uprawia się bez użycia pestycydów i nawozów sztucznych, przy użyciu wyłącznie środków naturalnych.
Oliwa z oliwek extra virgin ORO DEL VINALOPÓ, to produkt Premium Bio Organic to oliwa extra virgin „par excellence”, czyli „w całym tego słowa znaczeniu”. Dzięki temu może być symbolem kultury kulinarnej basenu morza Śródziemnego.
Pracownicy gospodarstwa San Cristobal uważają, że spożywanie produktów rolnictwa ekologicznego jest dowodem dbania o własne zdrowie. Ale również wyrazem silnego zaangażowania w obronie nieagresywnego rolnictwa. Szacunku dla naturalnego środowiska, czyli poszanowanie tego, co daje nam ziemia.
Właściwości: Kwasowość poniżej 0,21% | K270<0,11 | K232<1,58.
Posiadamy wymagane certyfikaty produkcji ekologicznej i pełną analizę chemiczną. Nasza oliwa spełnia wszelkie wymogi UE, dotyczące najwyższej kategorii oliwy z pierwszego tłoczenia na zimno!
Najlepiej spożyć przed VIII/2024
Nasza ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin powstaje ze świeżo zebranych trzech miejscowych odmian oliwek. Uzyskuje się dzięki temu oliwę o niezwykłych właściwościach zdrowotnych i doskonałym aromacie.
Oliwki wykorzystywane do tłoczenia oliwy uprawia się bez użycia chemii. Przy wykorzystaniu wyłącznie naturalnych środków, bez pestycydów i nawozów sztucznych. To zdrowa żywność produkowana w zgodzie z naturą.
Proces tłoczenia na zimno organicznej oliwy z oliwek i tradycyjne metody, sprawiają, że uzyskujemy ekologiczną oliwę extra virgin w 100% naturalną. To czysty sok z oliwek o wybitnych walorach jakościowych i prozdrowotnych.
Tu chcemy się z Wami podzielić informacjami, przepisami kulinarnymi, ciekawostkami i zdobytymi nagrodami, dotyczącymi naszej oliwy.