Szanowni Państwo, zakupy w kwocie 200 zł płatne z góry wysyłamy za darmo. Sedrecznie zapraszamy!
Ekologiczna Oliwa z oliwek Extra Virgin Picual Puerta de las Villas wczesna verde
Oliwa z wczesnego zbioru ma bardzo wysoką zawartość przeciwutleniaczy. Organiczna oliwa z oliwek z wczesnych zbiorów Picual uznawana jest za najzdrowszą oliwę z oliwek na świecie ze względu na wysoką zawartość naturalnych przeciwutleniaczy, zwłaszcza polifenoli. Polifenole znane są ze swojej zdolności do ochrony przed różnymi chorobami, w tym nowotworami i chorobami układu krążenia. Oliwa Picual ma najwyższą zawartość polifenoli spośród wszystkich odmian oliwy z oliwek. Oliwa z oliwek odmiany Picual, to bezsprzecznie najlepsza oliwa do smażenia. Wysoka zawartość przeciwutleniaczy w organicznej oliwie z oliwek z wczesnych zbiorów sprawia, że zachowuje ona swoje właściwości zdrowotne nawet po wystawieniu na działanie wysokiej temperatury.
Niski poziom kwasowości
Kolejną zaletą organicznej oliwy z oliwek Picual z wczesnych zbiorów jest jej niski poziom kwasowości. Kwasowość oliwy z oliwek jest istotnym czynnikiem określającym jakość oliwy z oliwek. Im niższy poziom kwasowości, tym wyższa jakość oliwy. Oliwki Picual zbierane na wczesnym etapie mają niższy poziom kwasowości, dzięki czemu oliwa jest bardzo wysokiej jakości. Niski poziom kwasowości zapewnia również dłuższą trwałość oliwy i zachowanie jej walorów zdrowotnych przez dłuższy czas.
Organiczna oliwa z oliwek Picual z wczesnych zbiorów ma bogaty i niepowtarzalny profil smakowy, charakteryzujący się pikantnością i goryczką. Zielone oliwki zebrane na wczesnym etapie dojrzewania nadają oliwie wyraźny zielony kolor i mocny aromat. Charakterystyczną cechą oliwy z wczesnych zbiorów jest różnorodność aromatów zielonych roślin. Możemy wyczuć świeżo skoszoną trawę, liście drzewa oliwnego, liście figowe, a nawet aromaty krzaku pomidora. Smak jej jest wyrazisty, pikantny, z nutami goryczy. Unikalny profil smakowy oliwy z oliwek Picual sprawia, że jest ona doskonałym wyborem do sałatek, marynat i dressingów. Bogaty i mocny profil smakowy oliwy jest wynikiem wysokiej jakości oliwek i procesu tłoczenia oliwy. Korzyści zdrowotne wynikające ze spożywania organicznej oliwy z oliwek picual z wczesnych zbiorów sprawiają, że jest ona najlepszym wyborem dla osób dbających o zdrowie.
To oliwa doskonała do smażenia. Używajmy ją do wszelkich panierowanych potraw, które następnie będziemy smażyć w wysokich temperaturach. Świetnie nada się także do gulaszu i innych dań jednogarnkowych. Do długiego duszenia w wysokich temperaturach.
Jest doskonałym środkiem konserwującym do warzyw, ryb, serów mięs, ze względu na wysoką stabilność i odporność na utlenianie. O konserwowaniu potraw oliwą pisaliśmy już w tekscie "Jak konserwować przetwory za pomocą oliwy z oliwek?" Do przyprawiania sałatek. Szczególnie poza sezonem na warzywa. Jesienią, gdy często pomidory czy sałata są pozbawione smaku. Kilka kropel zielonej oliwy picual znacznie poprawi smak sałatki i jej walory odżywcze. Ekologiczna oliwa extra virgin Picual Puerta de las Villas wczesna to idelana oliwa z oliwek do sałatek. Na śniadanie na grzance z passatą ze świeżego pomidora, cała Hiszpania codziennie tak robi.
Nasza ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin powstaje ze świeżo zebranych trzech miejscowych odmian oliwek. Uzyskuje się dzięki temu oliwę o niezwykłych właściwościach zdrowotnych i doskonałym aromacie.
Oliwki wykorzystywane do tłoczenia oliwy uprawia się bez użycia chemii. Przy wykorzystaniu wyłącznie naturalnych środków, bez pestycydów i nawozów sztucznych. To zdrowa żywność produkowana w zgodzie z naturą.
Proces tłoczenia na zimno organicznej oliwy z oliwek i tradycyjne metody, sprawiają, że uzyskujemy ekologiczną oliwę extra virgin w 100% naturalną. To czysty sok z oliwek o wybitnych walorach jakościowych i prozdrowotnych.
Tu chcemy się z Wami podzielić informacjami, przepisami kulinarnymi, ciekawostkami i zdobytymi nagrodami, dotyczącymi naszej oliwy.