koszyk (0)

Szanowni Państwo, do 5 października jesteśmy na urlopie, sklep jest nieczynny. Oliwa będzie dostępna od 6 października. Serderczne zapraszamy po powrocie! 

 

ZAMKNIJ

Home / Oliwa z oliwek extra virgin / Ekologiczna Oliwa z oliwek Extra Virgin Picual Puerta de las Villas wczesna verde

Ekologiczna Oliwa z oliwek Extra Virgin Picual Puerta de las Villas wczesna verde

Produkt został zakupiony: 181 razy
Kod produktu: 8437011302281
Cena: 56.95
Produkt chwilowo niedostępny.
Czas wysyłki: 0 dni

Cały zapas tej oliwy już sprzedany, polecamy wczesną oliwę frantoio i picual.

Ekologiczna Oliwa z oliwek Extra Virgin Picual Puerta de las Villas wczesna verde

Ekologiczna oliwa z wczesnego zbioru Extra virgin, z pierwszego tłoczenia na zimno. Oliwa jednoodmianowa, wytłoczona z zielonych oliwek odmiany Picual. 
 
Jedna z najlepszych oliw na Świecie
Jeśli szukacie najzdrowszej oliwy, to właśnie oliwa Puerta de las Villas Picual temprano uzyskała ostatnio 8 miejsce na Świecie w kategorii najlepszej oliwy dla zdrowia „The World Best Healthy Evoo Contest”   http://worldbesthealthyevoocontest.com/ 
Oprócz tego oliwa ta zdobyła tyle nagród w prestiżowych konkursach oliwy z oliwek na całym świecie, że aż trudno opisać je wszystkie. 
Najzdrowsza ze wszystkich rodzajów oliwy z oliwek. 
Ekologiczna zielona oliwa Picual jest zalecana szczególnie dla osób z wysokim poziomem cholesterolu.
 
 

 

Opis produktu

Ekologiczna Oliwa z oliwek Extra Virgin Picual Puerta de las Villas wczesna verde

Ekologiczna intensywnie zielona oliwa z wczesnego zbioru extra virgin, z pierwszego tłoczenia na zimno.
Oliwa jednoodmianowa, wytłoczona z zielonych oliwek odmiany Picual. 
Oliwki zbierane ręcznie w październiku 2022.
Oliwa z oliwek Picual to oliwa o prawdziwie hiszpańskim temperamencie. Oliwa niezwykle mocna, o wyrazistym pikantnym smaku. Charakterystyczną cechą oliwy z wczesnych zbiorów jest różnorodność aromatów zielonych roślin. Możemy wyczuć świeżo skoszoną trawę, liście drzewa oliwnego, liście figowe, a nawet aromaty krzaku pomidora. Smak jej jest wyrazisty, pikantny, z nutami goryczy. Jest to oliwa przeznaczona dla wtajemniczonych. Osoby nieprzyzwyczajone do częstego spożywania oliwy, które dopiero zaczynają swoją przygodę z oliwą, mogą być zaskoczone doznaniami smakowymi. Już kilka kropel oliwy picual z wczesnego zbioru daje o sobie znać na talerzu.

Jedna z najlepszych oliw na Świecie

Jeśli szukacie najzdrowszej oliwy, to właśnie oliwa Puerta de las Villas Picual temprano uzyskała ostatnio 8 miejsce na Świecie w kategorii najlepszej oliwy dla zdrowia „The World Best Healthy Evoo Contest”   http://worldbesthealthyevoocontest.com/ 
Oprócz tego oliwa ta zdobyła tyle nagród w prestiżowych konkursach oliwy z oliwek na całym świecie, że aż trudno opisać je wszystkie. 
 

Najzdrowsza ze wszystkich rodzajów oliwy z oliwek. 

Najważniejszą cechą oliwy Picual z wczesnego zbioru jest niespotykanie wysoka zawartość kwasu oleinowego. To jeden z czynników odpowiedzialnych za obniżenie złego cholesterolu (LDL) i zwiększenie dobrego cholesterolu (HDL). Oliwa ma też bardzo dużą zawartość polifenoli. Dlatego ekologiczna zielona oliwa Picual jest zalecana szczególnie dla osób z wysokim poziomem cholesterolu.
Inną ważną cechą oliwy picual z wczesnego zbioru jest wysoka odporność na jełczenie.
Oliwa z oliwek Picual ma bardzo wysoką zawartość kwasu oleinowego (jednonienasyconego).  Aż 80% całego profilu lipidowego. Natomiast niska zawartość wielonienasyconych kwasów sprawiaja, że oliwa z oliwek Picual jest jedną z najbardziej odpornych na utlenianie i jełczenie. Dzięki temu ma również bardzo wysoką temperaturę dymienia. Z tego powodu oliwa z oliwek Picual najlepiej nadaje się do smażenia w wysokich temperaturach. Nawet po kilku smażeniach zachowuje swoje prozdrowotne właściwości.

Do czego używać ekologiczną zieloną oliwę extra virgin picual?

To oliwa doskonała do smażenia. Używajmy ją do wszelkich panierowanych potraw, które następnie będziemy smażyć w wysokich temperaturach. Świetnie nada się także do gulaszu i innych dań jednogarnkowych. Do długiego duszenia w wysokich temperaturach.  
Jest doskonałym środkiem konserwującym do warzyw, ryb, serów mięs, ze względu na wysoką stabilność i odporność na utlenianie. O konserwowaniu potraw oliwą możesz przeczytać tu.
Do przyprawiania sałatek. Szczególnie poza sezonem na warzywa. Jesienią, gdy często pomidory czy sałata są pozbawione smaku. Kilka kropel zielonej oliwy picual znacznie poprawi smak sałatki i jej walory odżywcze.
Na śniadanie na grzance z passatą ze świeżego pomidora, cała Hiszpania codziennie tak robi.

Do czego lepiej nie używać ekologicznej zielonej oliwy extra virgin picual?

Odradzam stosowanie tej oliwy do delikatnych potraw, na przykład ryb o łagodnym smaku: soli lub halibuta, czy też do delikatnego majonezu lub deserów. Do łagodnych dań lepiej wybrać spokojniejszą oliwę. Klasyczną, tłoczoną z dojrzałych oliwek lub z oliwek odmiany Frantoio, która charakteryzuje się delikatnym słodkawym smakiem.
Właściwości: Kwasowość 0,16%!!! | K270 0,18 | K232 1,67 | Polifenole 690 mg
 
Posiadamy wymagane certyfikaty produkcji ekologicznej i pełną analizę chemiczną, potwierdzającą, że oliwa spełnia wszelkie wymogi UE, dotyczące najwyższej kategorii oliwy z pierwszego tłoczenia na zimno!
 
Najlepiej spożyć przed VIII /2024
 

 

Opinie o produkcie: Ekologiczna Oliwa z oliwek Extra Virgin Picual Puerta de las Villas wczesna verde

01-02-2023
Faktycznie oliwa warta zakupu, smakuje zielonymi oliwkami i świeżo skoszoną trawą. Doskonała na surowo.
Marta
12-01-2023
W tym sklepie były zawsze świetne oliwy, ale ta nowa wczesna to "mercedes"! Już nie mogę się doczekać gdy w końcu będzie dostępna.
Alex
Jestem użytkownikiem produktu i opinia jest moim własnym zdaniem. Potwierdzam zapoznanie z zasadami dodawania i pisania recenzji
Dodaj

Inni Klienci kupili również

Co tworzy naszą oliwę wyjątkową?
Wyselekcjonowane zbiory

Nasza ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin powstaje ze świeżo zebranych trzech miejscowych odmian oliwek. Uzyskuje się dzięki temu oliwę o niezwykłych właściwościach zdrowotnych i doskonałym aromacie.

Brak oprysków

Oliwki wykorzystywane do tłoczenia oliwy uprawia się bez użycia chemii. Przy wykorzystaniu wyłącznie naturalnych środków, bez pestycydów i nawozów sztucznych. To zdrowa żywność produkowana w zgodzie z naturą.

Tłoczona na zimno

Proces tłoczenia na zimno organicznej oliwy z oliwek i tradycyjne metody, sprawiają, że uzyskujemy ekologiczną oliwę extra virgin w 100% naturalną. To czysty sok z oliwek o wybitnych walorach jakościowych i prozdrowotnych.

Niepowtarzalna jakość
Potwierdzona nagrodami na międzynarodowych targach żywności ekologicznej. Śródziemnomorski klimat, słońce, sposób uprawy i tłoczenia pozwalają zachować wszystkie drogocenne właściwości oliwek i gwarantuje najwyższą jakość oliwy. Jakość naszej oliwy podkreśla również jej ekstremalnie niska kwasowość i certyfikat ekologiczny.
Nasz Blog

Tu chcemy się z Wami podzielić informacjami, przepisami kulinarnymi, ciekawostkami i zdobytymi nagrodami, dotyczącymi naszej oliwy.

Kolejna wspaniała nagroda dla oliwy Puerta de las Villas z tłoczni S.C.A. SAN VICENTE.
W tym roku oliwa Puerta de las Villas znalazła się w rankingu najlepszych oliw z pierwszego tłoczenia na świecie.
Czytaj więcej >>
Świetna oliwa w opakowaniu gwarantującym jakość.
Zielona Oliwa z oliwek Extra Virgin Picual Puerta de las Villas verde to najlepsza na świecie oliwa picual pakowana w w Bag in Box. Ten rodzaj pojemnika doskonale zachowuje wszystkie właściwości oliwy, gdyż jest ona zamknięta próżniowo.
Czytaj więcej >>
Delikatna oliwa z oliwek
Prawdziwa oliwa ma wyrazisty smak i powinna drapać w gardle, dawać odczucie goryczki i pieprzności. Zdarzają się jednak odmiany oliwy o wyjątkowo łagodnym, delikatnym smaku, odznaczające się znacznie mniejszą goryczką i pikantnością. Np. oliwa frantoio
Czytaj więcej >>
Home Kontakt z nami
Kontakt z nami
Adres:
ul. J. U. Niemcewicza 26 m 21,
02-306 Warszawa
Telefon:
E-mail:
Jesteśmy na
Wykonanie: DevilArt