koszyk (0)

Szanowni Państwo, do 9 czerwca jesteśmy na wakacjach, oliwa będzie znowu dostępna po 9 czerwca 2023. 

 

ZAMKNIJ

Home / Oliwa z oliwek extra virgin / Ekologiczna Oliwa z oliwek Extra Virgin ORO DEL VINALOPÓ verde

Ekologiczna Oliwa z oliwek Extra Virgin ORO DEL VINALOPÓ verde

Produkt został zakupiony: 186 razy
Kod produktu: 8437010369407
Cena: 196.95
Produkt chwilowo niedostępny.
Czas wysyłki: 0 dni

Zielona oliwa z oliwek Oro del Vinalopó verde jest ekologiczną oliwą pochodzącą z wczesnego zbioru. To nowość na naszym rynku!

Do 9 czerwca jesteśmy na wakacjach, oliwa będzie znowu dostępna po 9 czerwca 2023.

Ekologiczna oliwa verde posiada ekstremalnie niską kwasowość 0,13% i certyfikowany składnik ekologiczny, jest to 100% czysty sok z oliwek. Spełnia najwyższe wymagania oliwy z oliwek extra virgin dla dzieci. Według producentów to nie oliwa – to ambrozja i pokarm bogów. Oliwa Oro del Vinalopó verde ma aromaty i smaki, które uzależniają niczym narkotyk – jak tylko spróbujecie zielonej oliwy z oliwek extra virgin nie będziecie chcieli już żadnej innej oliwy z oliwek.

Opis produktu

Oro del Vinalopó verde – zielona oliwa z oliwek extra virgin w puszce 2,5 l

Do 9 czerwca jesteśmy na wakacjach, oliwa będzie znowu dostępna po 9 czerwca 2023.

Zielona oliwa z oliwek jest bez wątpienia jedną z najlepszych oliw na świecie. Ma niepowtarzalny, rozpoznawalny aromat i smak, że jest w stanie rozbudzić kubki smakowe największych smakoszy. Ten najzdrowszy z istniejących tłuszcz, tłoczony na zimno czysty sok z zielonych, jeszcze nie w pełni dojrzałych oliwek.  Zielona oliwa rozpala umysły i podniebienia najsłynniejszych degustatorów na świecie. Aby opisać zieloną oliwę z oliwek należy użyć pięciu przymiotników: owocowa, świeża, zdrowa, naturalna i ekologiczna. Wszystkie cechy występują w zielonej oliwie z taką samą intensywnością.

W jaki sposób wytwarza się oliwę z oliwek verde?

Proces jest bardziej złożony niż w przypadku tradycyjnej oliwy. Zielona oliwa nazywana jest też oliwą pierwszych albo wczesnych zbiorów. Podobnie jak u nas nowalijki, tak w hiszpańskich gajach oliwnych zbiera się pierwsze owoce w nowym sezonie. Owoce, które jeszcze nie do końca dojrzały, czyli zielone młode drobne oliwki.

Specyfiką Oro del Vinalopó verde jest to, że oliwki muszą być zebrane ręcznie przez ekspertów. Tylko oni potrafią jednoznacznie ocenić, który owoc na drzewie nadaje się już do zerwania a który musi jeszcze trochę poczekać. Jest to, więc uciążliwa, rzemieślnicza, ręczna praca.

Należy również pamiętać, że na południu Hiszpanii w październiku bywają jeszcze często bardzo wysokie temperatury. W dzień w cieniu temperatura nierzadko przekracza 26 st. Zerwane oliwki bardzo nie lubią wysokiej temperatury.   Z tego powodu trzeba je zbierać w chłodzie nocy, aby uniknąć ciepła podczas transportu.

Aby uzyskać jeden litr zielonej wczesnej oliwy z oliwek, czyli oliwy verde, potrzebujemy około trzy razy więcej kilogramów oliwek. Ponieważ są one niedojrzałe, małe i zielone potrzeba ich znacznie więcej, niż w przypadku tradycyjnej oliwy, tłoczonej z dojrzałych oliwek.

Jakie są zalety zielonej oliwy?

Wczesna oliwa z oliwek tłoczona z zielonych niedojrzałych owoców i tłoczona na zimno bezpośrednio po zebraniu zawiera więcej polifenoli niż jakakolwiek inna oliwa. Ma też bezkonkurencyjne, niezwykłe parametry jakościowe.

Jak wiadomo europejska norma dotycząca kwasowości oliwy extra virgin z pierwszego tłocznia na zimno to 0,8%. Oro del Vinalopó verde extra virgin wyróżnia się kwasowością 8 razy niższą 0,12%, a wiemy, że czym niższa kwasowość tym zdrowsza i lepsza oliwa.

Do czego nadaje się najlepiej wczesna oliwa z oliwek verde?

Będąc bardziej aromatyczną, owocową, bardziej intensywną i gorzką, niż tak zwane „dojrzałe” oliwy z oliwek, zielona oliwa z oliwek powinna być spożywana na surowo. Wszystkie jej aromaty i smaki wychwycimy w sałatkach lub na toście. Jest ona również idealna, jako dodatek do mięsa i ryb, ponieważ nawet odrobina tej niezwykłej oliwy wzbogaci smak przygotowywanej potrawy.

Puszka chroni oliwę przed światłem i pomaga na dłużej zachować jej świeżość i smak.

Właściwości: Kwasowość 0,13%!!! | K270 0,11 | K232 1,78

Posiadamy wymagane certyfikaty produkcji ekologicznej i pełną analizę chemiczną, potwierdzającą, że oliwa spełnia wszelkie wymogi UE, dotyczące najwyższej kategorii oliwy z pierwszego tłoczenia na zimno!

Najlepiej spożyć przed VII/2024

Opinie o produkcie: Ekologiczna Oliwa z oliwek Extra Virgin ORO DEL VINALOPÓ verde

20-01-2022
Na surowo doskonała!
Nick
Jestem użytkownikiem produktu i opinia jest moim własnym zdaniem. Potwierdzam zapoznanie z zasadami dodawania i pisania recenzji
Dodaj

Inni Klienci kupili również

Zielona Oliwa z oliwek Extra Virgin Picual Puerta de las Villas verde
Cena: 196.95 zł
Oliwa z oliwek w pudełku Bag-in-box 2,5 litra
Co tworzy naszą oliwę wyjątkową?
Wyselekcjonowane zbiory

Nasza ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin powstaje ze świeżo zebranych trzech miejscowych odmian oliwek. Uzyskuje się dzięki temu oliwę o niezwykłych właściwościach zdrowotnych i doskonałym aromacie.

Brak oprysków

Oliwki wykorzystywane do tłoczenia oliwy uprawia się bez użycia chemii. Przy wykorzystaniu wyłącznie naturalnych środków, bez pestycydów i nawozów sztucznych. To zdrowa żywność produkowana w zgodzie z naturą.

Tłoczona na zimno

Proces tłoczenia na zimno organicznej oliwy z oliwek i tradycyjne metody, sprawiają, że uzyskujemy ekologiczną oliwę extra virgin w 100% naturalną. To czysty sok z oliwek o wybitnych walorach jakościowych i prozdrowotnych.

Niepowtarzalna jakość
Potwierdzona nagrodami na międzynarodowych targach żywności ekologicznej. Śródziemnomorski klimat, słońce, sposób uprawy i tłoczenia pozwalają zachować wszystkie drogocenne właściwości oliwek i gwarantuje najwyższą jakość oliwy. Jakość naszej oliwy podkreśla również jej ekstremalnie niska kwasowość i certyfikat ekologiczny.
Nasz Blog

Tu chcemy się z Wami podzielić informacjami, przepisami kulinarnymi, ciekawostkami i zdobytymi nagrodami, dotyczącymi naszej oliwy.

Delikatna oliwa z oliwek
Prawdziwa oliwa ma wyrazisty smak i powinna drapać w gardle, dawać odczucie goryczki i pieprzności. Zdarzają się jednak odmiany oliwy o wyjątkowo łagodnym, delikatnym smaku, odznaczające się znacznie mniejszą goryczką i pikantnością. Np. oliwa frantoio
Czytaj więcej >>
Czy można smażyć na oliwie?
Oliwa bardzo dobrze nadaje się do smażenia. A wśród różnych odmian znacząco wyróżnia się odmiana picual. Oliwa z oliwek picual ma najwyższą zawartość polifenoli, naturalnych przeciwutleniaczy. Dlatego jest najlepszą oliwą do smażenia. Jest bardziej stabilna, odporna na wysokie temperatury.
Czytaj więcej >>
Sierra de las Villas, to dziewicza natura i organiczna oliwa z oliwek
W sercu parku narodowego Sierra de las Villas uprawiane są ekologiczne oliwki. Tu tłoczy się doskonałą oliwę z oliwek Puerta de las Villas.
Czytaj więcej >>
Home Kontakt z nami
Kontakt z nami
Adres:
ul. J. U. Niemcewicza 26 m 21,
02-306 Warszawa
Telefon:
E-mail:
Jesteśmy na
Wykonanie: DevilArt