koszyk (0)

Wysyłka przy zakupie od 150 złotych gratis!

 

ZAMKNIJ

Home / Oliwa z oliwek extra virgin / Ekologiczna Oliwa z oliwek Extra Virgin ORO DEL VINALOPÓ verde

Ekologiczna Oliwa z oliwek Extra Virgin ORO DEL VINALOPÓ verde

Produkt został zakupiony: 132 razy
Kod produktu: 8437010369407
Cena: 159.95
Czas wysyłki: 0 dni

Zielona oliwa z oliwek Oro del Vinalopó verde jest ekologiczną oliwą pochodzącą z wczesnego zbioru. To nowość na naszym rynku!

Ekologiczna oliwa verde posiada ekstremalnie niską kwasowość 0,12% i certyfikowany składnik ekologiczny, jest to 100% czysty sok z oliwek. Spełnia najwyższe wymagania oliwy z oliwek extra virgin dla dzieci. Według producentów to nie oliwa – to ambrozja i pokarm bogów. Oliwa Oro del Vinalopó verde ma aromaty i smaki, które uzależniają niczym narkotyk – jak tylko spróbujecie zielonej oliwy z oliwek extra virgin nie będziecie chcieli już żadnej innej oliwy z oliwek.

Opis produktu

Oro del Vinalopó verde – zielona oliwa z oliwek extra virgin w puszce 2,5 l

Zielona oliwa z oliwek jest bez wątpienia jedną z najlepszych oliw na świecie. Ma niepowtarzalny, rozpoznawalny aromat i smak, że jest w stanie rozbudzić kubki smakowe największych smakoszy. Ten najzdrowszy z istniejących tłuszcz, tłoczony na zimno czysty sok z zielonych, jeszcze nie w pełni dojrzałych oliwek.  Zielona oliwa rozpala umysły i podniebienia najsłynniejszych degustatorów na świecie. Aby opisać zieloną oliwę z oliwek należy użyć pięciu przymiotników: owocowa, świeża, zdrowa, naturalna i ekologiczna. Wszystkie cechy występują w zielonej oliwie z taką samą intensywnością.

W jaki sposób wytwarza się oliwę z oliwek verde?

Proces jest bardziej złożony niż w przypadku tradycyjnej oliwy. Zielona oliwa nazywana jest też oliwą pierwszych albo wczesnych zbiorów. Podobnie jak u nas nowalijki, tak w hiszpańskich gajach oliwnych zbiera się pierwsze owoce w nowym sezonie. Owoce, które jeszcze nie do końca dojrzały, czyli zielone młode drobne oliwki.

Specyfiką Oro del Vinalopó verde jest to, że oliwki muszą być zebrane ręcznie przez ekspertów. Tylko oni potrafią jednoznacznie ocenić, który owoc na drzewie nadaje się już do zerwania a który musi jeszcze trochę poczekać. Jest to, więc uciążliwa, rzemieślnicza, ręczna praca.

Należy również pamiętać, że na południu Hiszpanii w październiku bywają jeszcze często bardzo wysokie temperatury. W dzień w cieniu temperatura nierzadko przekracza 26 st. Zerwane oliwki bardzo nie lubią wysokiej temperatury.   Z tego powodu trzeba je zbierać w chłodzie nocy, aby uniknąć ciepła podczas transportu.

Aby uzyskać jeden litr zielonej wczesnej oliwy z oliwek, czyli oliwy verde, potrzebujemy około trzy razy więcej kilogramów oliwek. Ponieważ są one niedojrzałe, małe i zielone potrzeba ich znacznie więcej, niż w przypadku tradycyjnej oliwy, tłoczonej z dojrzałych oliwek.

Jakie są zalety zielonej oliwy?

Wczesna oliwa z oliwek tłoczona z zielonych niedojrzałych owoców i tłoczona na zimno bezpośrednio po zebraniu zawiera więcej polifenoli niż jakakolwiek inna oliwa. Ma też bezkonkurencyjne, niezwykłe parametry jakościowe.

Jak wiadomo europejska norma dotycząca kwasowości oliwy extra virgin z pierwszego tłocznia na zimno to 0,8%. Oro del Vinalopó verde extra virgin wyróżnia się kwasowością 8 razy niższą 0,11%, a wiemy, że czym niższa kwasowość tym zdrowsza i lepsza oliwa.

Do czego nadaje się najlepiej wczesna oliwa z oliwek verde?

Będąc bardziej aromatyczną, owocową, bardziej intensywną i gorzką, niż tak zwane „dojrzałe” oliwy z oliwek, zielona oliwa z oliwek powinna być spożywana na surowo. Wszystkie jej aromaty i smaki wychwycimy w sałatkach lub na toście. Jest ona również idealna, jako dodatek do mięsa i ryb, ponieważ nawet odrobina tej niezwykłej oliwy wzbogaci smak przygotowywanej potrawy.

Puszka chroni oliwę przed światłem i pomaga na dłużej zachować jej świeżość i smak.

Właściwości: Kwasowość 0,12%!!! | K270 0,13 | K232 1,53

Posiadamy wymagane certyfikaty produkcji ekologicznej i pełną analizę chemiczną, potwierdzającą, że oliwa spełnia wszelkie wymogi UE, dotyczące najwyższej kategorii oliwy z pierwszego tłoczenia na zimno!

Najlepiej spożyć przed VIII/2022

Opinie o produkcie: Ekologiczna Oliwa z oliwek Extra Virgin ORO DEL VINALOPÓ verde

Dodaj

Inni Klienci kupili również

Ekologiczna zielona oliwa z oliwek Extra Virgin ORO DEL VINALOPÓ verde w ciemnej butelce 0,25l
Cena: 28.90 zł
Zielona oliwa z oliwek extra virgin w ciemnej butelce 0,25l
Ekologiczna oliwa z oliwek z pomarańczą Extra Virgin ORO DEL VINALOPÓ
Cena: 25.00 zł
Oliwa z oliwek w ciemnej butelce 0,25l
Ekologiczna oliwa z oliwek Extra Virgin ORO DEL VINALOPÓ
Cena: 219.00 zł
Oliwa z oliwek w metalowej puszce 5 litrów
Ekologiczna Oliwa z oliwek Extra Virgin ORO DEL VINALOPÓ
Cena: 25.00 zł
Oliwa z oliwek w butelce szklanej 0.25l
Ekologiczna oliwa z oliwek z rozmarynem Extra Virgin ORO DEL VINALOPÓ
Cena: 25.00 zł
Oliwa z oliwek w ciemnej butelce 0,25l
Ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin Oro del Vinalopó 2,5 litra
Cena: 115.90 zł
Oliwa z oliwek w metalowej puszce 2,5 l
Oliwa z oliwek Extra Virgin ORO DEL VINALOPÓ w ciemnej butelce 0,5l
Cena: 29.50 zł
Oliwa z oliwek extra virgin w ciemnej butelce 0,5l
Ekologiczna zielona oliwa z oliwek Extra Virgin ORO DEL VINALOPÓ verde w ciemnej butelce 0,5l
Cena: 46.90 zł
Zielona oliwa z oliwek extra virgin w ciemnej butelce 0,5l
Co tworzy naszą oliwę wyjątkową?
Wyselekcjonowane zbiory

Nasza ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin powstaje ze świeżo zebranych trzech miejscowych odmian oliwek. Uzyskuje się dzięki temu oliwę o niezwykłych właściwościach zdrowotnych i doskonałym aromacie.

Brak oprysków

Oliwki wykorzystywane do tłoczenia oliwy uprawia się bez użycia chemii. Przy wykorzystaniu wyłącznie naturalnych środków, bez pestycydów i nawozów sztucznych. To zdrowa żywność produkowana w zgodzie z naturą.

Tłoczona na zimno

Proces tłoczenia na zimno organicznej oliwy z oliwek i tradycyjne metody, sprawiają, że uzyskujemy ekologiczną oliwę extra virgin w 100% naturalną. To czysty sok z oliwek o wybitnych walorach jakościowych i prozdrowotnych.

Niepowtarzalna jakość
Potwierdzona nagrodami na międzynarodowych targach żywności ekologicznej. Śródziemnomorski klimat, słońce, sposób uprawy i tłoczenia pozwalają zachować wszystkie drogocenne właściwości oliwek i gwarantuje najwyższą jakość oliwy. Jakość naszej oliwy podkreśla również jej ekstremalnie niska kwasowość i certyfikat ekologiczny.
Nasz Blog

Tu chcemy się z Wami podzielić informacjami, przepisami kulinarnymi, ciekawostkami i zdobytymi nagrodami, dotyczącymi naszej oliwy.

Pieczona dynia z oliwą z oliwek
Dynia jest bogata w beta karoten, który jest silnym przeciwutleniaczem i zapobiega nowotworom. Dlatego warto przygotować coś z tego pysznego i zdrowego warzywa.
Czytaj więcej >>
Oliwa z oliwek w diecie wegetariańskiej.
Dieta wegetariańska nie może nas pozbawiać ważnych składników odżywczych zawartych w mięsie i rybach. Dlatego w zdrowej diecie wegetariańskiej nie można pominąć oliwy z oliwek extra virgin.
Czytaj więcej >>
Idealna pora na tradycyjne Gazpacho.
Pełnia sezonu na pomidory to najlepszy czas na przygotowanie typowego hiszpańskiego chłodnika, czyli Gazpacho Andaluz.
Czytaj więcej >>
Home Kontakt z nami
Kontakt z nami
Adres:
ul. J. U. Niemcewicza 26 m 21,
02-306 Warszawa
Telefon:
E-mail:
Jesteśmy na
Wykonanie: DevilArt