Używamy plików cookie, aby poprawić jakość przeglądania, wyświetlać reklamy lub treści dostosowane do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz analizować ruch na stronie. Kliknięcie przycisku "Akceptuj wszystkie" oznacza zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookie.
Zezwól na:
Niezbędne Wszystkie
Zezwalam
koszyk (0)

Szanowni Państwo, sklep jest nieczynny do 21 listopada 2024. Jesteśmy w Hiszpanii sedrecznie zapraszamy na zakupy po powrocie!

 

ZAMKNIJ

Home / Oliwa z oliwek extra virgin / Ekologiczna Oliwa z oliwek Extra Virgin ORO DEL VINALOPÓ verde 2,5L

Ekologiczna Oliwa z oliwek Extra Virgin ORO DEL VINALOPÓ verde 2,5L

Produkt został zakupiony: 256 razy
Kod produktu: 8437010369407
Cena: 269.95 zł   279.95 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 269.95 zł
Produkt chwilowo niedostępny.
Czas wysyłki: 0 dni

Zielona oliwa z oliwek Oro del Vinalopó verde jest ekologiczną oliwą pochodzącą z wczesnego zbioru. To nowość na naszym rynku!

Ekologiczna oliwa verde posiada ekstremalnie niską kwasowość 0,14% i certyfikowany składnik ekologiczny, jest to 100% czysty sok z oliwek. Spełnia najwyższe wymagania oliwy z oliwek extra virgin dla dzieci. Według producentów to nie oliwa – to ambrozja i pokarm bogów. Oliwa Oro del Vinalopó verde ma aromaty i smaki, które uzależniają niczym narkotyk – jak tylko spróbujecie zielonej oliwy z oliwek extra virgin nie będziecie chcieli już żadnej innej oliwy z oliwek.

Opis produktu

Oro del Vinalopó verde – zielona oliwa z oliwek extra virgin w puszce 2,5 l

Zielona oliwa z oliwek jest bez wątpienia jedną z najlepszych oliw na świecie. Ma niepowtarzalny, rozpoznawalny aromat i smak, że jest w stanie rozbudzić kubki smakowe największych smakoszy. Ten najzdrowszy z istniejących tłuszcz, tłoczony na zimno czysty sok z zielonych, jeszcze nie w pełni dojrzałych oliwek.  Zielona oliwa rozpala umysły i podniebienia najsłynniejszych degustatorów na świecie. Aby opisać zieloną oliwę z oliwek należy użyć pięciu przymiotników: owocowa, świeża, zdrowa, naturalna i ekologiczna. Wszystkie cechy występują w zielonej oliwie z taką samą intensywnością.

W jaki sposób wytwarza się oliwę z oliwek verde?

Proces jest bardziej złożony niż w przypadku tradycyjnej oliwy. Zielona oliwa nazywana jest też oliwą pierwszych albo wczesnych zbiorów. Podobnie jak u nas nowalijki, tak w hiszpańskich gajach oliwnych zbiera się pierwsze owoce w nowym sezonie. Owoce, które jeszcze nie do końca dojrzały, czyli zielone młode drobne oliwki.

Specyfiką Oro del Vinalopó verde jest to, że oliwki muszą być zebrane ręcznie przez ekspertów. Tylko oni potrafią jednoznacznie ocenić, który owoc na drzewie nadaje się już do zerwania a który musi jeszcze trochę poczekać. Jest to, więc uciążliwa, rzemieślnicza, ręczna praca.

Należy również pamiętać, że na południu Hiszpanii w październiku bywają jeszcze często bardzo wysokie temperatury. W dzień w cieniu temperatura nierzadko przekracza 26 st. Zerwane oliwki bardzo nie lubią wysokiej temperatury.   Z tego powodu trzeba je zbierać w chłodzie nocy, aby uniknąć ciepła podczas transportu.

Aby uzyskać jeden litr zielonej wczesnej oliwy z oliwek, czyli oliwy verde, potrzebujemy około trzy razy więcej kilogramów oliwek. Ponieważ są one niedojrzałe, małe i zielone potrzeba ich znacznie więcej, niż w przypadku tradycyjnej oliwy, tłoczonej z dojrzałych oliwek.

Jakie są zalety zielonej oliwy?

Wczesna oliwa z oliwek tłoczona z zielonych niedojrzałych owoców i tłoczona na zimno bezpośrednio po zebraniu zawiera więcej polifenoli niż jakakolwiek inna oliwa. Ma też bezkonkurencyjne, niezwykłe parametry jakościowe.

Jak wiadomo europejska norma dotycząca kwasowości oliwy extra virgin z pierwszego tłocznia na zimno to 0,8%. Oro del Vinalopó verde extra virgin wyróżnia się kwasowością 6 razy niższą 0,14%, a wiemy, że czym niższa kwasowość tym zdrowsza i lepsza oliwa.

Do czego nadaje się najlepiej wczesna oliwa z oliwek verde?

Będąc bardziej aromatyczną, owocową, bardziej intensywną i gorzką, niż tak zwane „dojrzałe” oliwy z oliwek, zielona oliwa z oliwek powinna być spożywana na surowo. Wszystkie jej aromaty i smaki wychwycimy w sałatkach lub na toście. Jest ona również idealna, jako dodatek do mięsa i ryb, ponieważ nawet odrobina tej niezwykłej oliwy wzbogaci smak przygotowywanej potrawy.

Puszka chroni oliwę przed światłem i pomaga na dłużej zachować jej świeżość i smak.

Właściwości: Kwasowość 0,14%!!! | K270 0,11 | K232 1,78

Posiadamy wymagane certyfikaty produkcji ekologicznej i pełną analizę chemiczną, potwierdzającą, że oliwa spełnia wszelkie wymogi UE, dotyczące najwyższej kategorii oliwy z pierwszego tłoczenia na zimno!

Najlepiej spożyć przed XI/2025

Opinie o produkcie: Ekologiczna Oliwa z oliwek Extra Virgin ORO DEL VINALOPÓ verde 2,5L

11-03-2022
bardzo dobra oliwa, świeża. Waśnie zamawiam druga puszkę. Polecam
Janusz
16-08-2023
Bardzo sprawna i szybka dostawa, oliwa wspaniałej jakości, plus próbki innych smaków:) POLECAM
Antoni
21-05-2023
Bardzo dobra oliwa, wysokiej jakości. Dodatkowo ogromny plus za pakowanie, pieczołowicie w kartony z odzysku a nie tona plastiku.
Lucyna
12-09-2023
Chyba najlepsza jaką miałam, zapach zielonej trawy, lato na talerzu. Polecam.
Beata
20-01-2022
Na surowo doskonała!
Nick
Jestem użytkownikiem produktu i opinia jest moim własnym zdaniem. Potwierdzam zapoznanie z zasadami dodawania i pisania recenzji
Dodaj

Inni Klienci kupili również

Co tworzy naszą oliwę wyjątkową?
Wyselekcjonowane zbiory

Nasza ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin powstaje ze świeżo zebranych trzech miejscowych odmian oliwek. Uzyskuje się dzięki temu oliwę o niezwykłych właściwościach zdrowotnych i doskonałym aromacie.

Brak oprysków

Oliwki wykorzystywane do tłoczenia oliwy uprawia się bez użycia chemii. Przy wykorzystaniu wyłącznie naturalnych środków, bez pestycydów i nawozów sztucznych. To zdrowa żywność produkowana w zgodzie z naturą.

Tłoczona na zimno

Proces tłoczenia na zimno organicznej oliwy z oliwek i tradycyjne metody, sprawiają, że uzyskujemy ekologiczną oliwę extra virgin w 100% naturalną. To czysty sok z oliwek o wybitnych walorach jakościowych i prozdrowotnych.

Niepowtarzalna jakość
Potwierdzona nagrodami na międzynarodowych targach żywności ekologicznej. Śródziemnomorski klimat, słońce, sposób uprawy i tłoczenia pozwalają zachować wszystkie drogocenne właściwości oliwek i gwarantuje najwyższą jakość oliwy. Jakość naszej oliwy podkreśla również jej ekstremalnie niska kwasowość i certyfikat ekologiczny.
Nasz Blog

Tu chcemy się z Wami podzielić informacjami, przepisami kulinarnymi, ciekawostkami i zdobytymi nagrodami, dotyczącymi naszej oliwy.

Ranking najlepszej oliwy na świecie-PUERTA DE LAS VILLAS w czołówce
Jedyny miarodajny werdykt dotyczący oliwy z oliwek to ranking sporządzany co rok przez World's Best Olive Oils (WBOO). W tym prestiżowym międzynarodowym zestawieniu najlepszej oliwy z oliwek na świecie, oliwa Puerta de las Villas zajęła 10 miejsce.
Czytaj więcej >>
Pomidor i oliwa z oliwek – połączenie doskonałe
Właściwości zdrowotne oliwy z oliwek w połączeniu z pomidorami są nie do przecenienia – oliwa nie tylko dodaje smaku pomidorom i innym potrawom, ale także dostarcza organizmowi cennych składników odżywczych.
Czytaj więcej >>
Oliwa z oliwek i gorzka czekolada – niebiańskie połączenie
Zdrowa dieta pełna składników odżywczych. Oliwa z oliwek oraz czekolada to doskonałe przykłady produktów, które nie tylko dodają smaku potrawom, ale również mają pozytywny wpływ na nasze ciało
Czytaj więcej >>
Home Kontakt z nami
Kontakt z nami
Adres:
ul. J. U. Niemcewicza 26 m 21,
02-306 Warszawa
Telefon:
E-mail:
Jesteśmy na
Wykonanie: DevilArt