Szanowni Państwo, zakupy w kwocie 200 zł płatne z góry wysyłamy za darmo. Sedrecznie zapraszamy!
Ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin ORO DEL VINALOPÓ jest produktem Premium Bio Organic. To doskonała oliwa z pierwszego tłoczenia na zimno. Czysty 100% sok wytłoczony z ekologicznych oliwek. Oliwa extra virgine najwyższej jakości. Jakość oliwy podkreśla jej niska kwasowość 0,15% i certyfikat bio. Jest uważana za oliwę z oliwek „par excellence”, czyli „w całym tego słowa znaczeniu”. Stanowi wzorzec zdrowej kultury kulinarnej basenu Morza Śródziemnego. Oliwa z oliwek dla najbardziej wymagających konsumentów. Bio oliwa o wybitnych walorach jakościowych i prozdrowotnych. Dzięki ekologicznej produkcji z powodzeniem spełnia najwyższe wymagania oliwy z oliwek extra virgin dla dzieci.
Oliwa ta wyróżnia się świeżym słodkawym smakiem owoców. Ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin powstaje w procesie wspólnego tłoczenia trzech miejscowych odmian oliwek. Uzyskuje się dzięki temu oliwę o niezwykłych właściwościach zdrowotnych i aromacie.
Jako oliwa z oliwek premium z upraw organicznych nadaje się najlepiej do spożycia na surowo, np. na grzance. Dlatego będzie to najlepsza oliwa do sałatek, lub jako przyprawa podkreślająca smak wyszukanych potraw.
W jej skład wchodzą trzy odmiany oliwek. Na specjalny kupaż tej oliwy składają się w:
Rojal to miejscowa odmiana, która charakteryzuje się bardzo aromatycznym i lekko gorzkawym smakiem świeżych zielonych owoców. Prócz tego w kupażu oliwy Oro del Vinalopó wykorzystano odmiany Picual y Arbequina. Wzbogacają one smak i aromat tej oliwy.
Oliwa ma lekko gorzkawy, aczkolwiek harmonijny smak. Jest to cecha charakterystyczna prawdziwej oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Podczas degustacji lekko „drapie” w gardle co jest dowodem prozdrowotnego działania tej oliwy. Informuje o dużej zawartości przeciwutleniaczy.
Rolnictwo ekologiczne produkuje żywność w zgodzie z naturą. Oliwki wykorzystywane do produkcji oliwy z oliwek extra virgin Oro del Vinalopó uprawia się bez użycia chemii. Przy wykorzystaniu wyłącznie naturalnych środków bez pestycydów i nawozów sztucznych. Oliwa z oliwek extra virgin ORO DEL VINALOPÓ, to produkt Premium Bio Organic. Oliwa z pierwszego tłoczenia na zimno dla najbardziej wymagających konsumentów.
Spożywanie ekologicznej oliwy jest wyrazem dbania o zdrowie. Podkreśla również nasze zaangażowanie w obronie organicznego rolnictwa. Szacunku dla naturalnego środowiska i poszanowania tego, co daje nam ziemia. Oliwa z oliwek extra virgin ORO DEL VINALOPÓ może się pochwalić nagrodą specjalną w konkursie miasta Utiel. To najlepsza oliwa ekologiczna bio organic Regionu Walencja w latach 2007 i 2009 i 2020.
Właściwości: Kwasowość poniżej 0,15%!!! | K270<0,12 | K232<1,78.
Posiadamy wymagane certyfikaty produkcji ekologicznej i pełną analizę chemiczną. Nasza oliwa spełnia wszelkie wymogi UE, dotyczące najwyższej kategorii oliwy z pierwszego tłoczenia na zimno!
Najlepiej spożyć przed XI/2025
Nasza ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin powstaje ze świeżo zebranych trzech miejscowych odmian oliwek. Uzyskuje się dzięki temu oliwę o niezwykłych właściwościach zdrowotnych i doskonałym aromacie.
Oliwki wykorzystywane do tłoczenia oliwy uprawia się bez użycia chemii. Przy wykorzystaniu wyłącznie naturalnych środków, bez pestycydów i nawozów sztucznych. To zdrowa żywność produkowana w zgodzie z naturą.
Proces tłoczenia na zimno organicznej oliwy z oliwek i tradycyjne metody, sprawiają, że uzyskujemy ekologiczną oliwę extra virgin w 100% naturalną. To czysty sok z oliwek o wybitnych walorach jakościowych i prozdrowotnych.
Tu chcemy się z Wami podzielić informacjami, przepisami kulinarnymi, ciekawostkami i zdobytymi nagrodami, dotyczącymi naszej oliwy.