koszyk (0)

Szanowni Państwo, zakupy od 200 zł, płatne " z góry " wysyłyłamy za darmo. Zapraszamy na zakupy.

 

ZAMKNIJ

Czym się charakteryzuje oliwa niefiltrowana, jakie są różnice między oliwą filtrowaną i niefiltrowaną?

Czym się charakteryzuje oliwa niefiltrowana, jakie są różnice między oliwą filtrowaną i niefiltrowaną?

Czym się charakteryzuje oliwa niefiltrowana, jakie są różnice między oliwą filtrowaną i niefiltrowaną?

Czy są jednakowo dobre dla zdrowia, czy któraś z nich jest lepsza?

Na pewno zdarzało Wam się zadawać podobne pytania.

Jak zwykle są dwa obozy.

Jedni uważają, że jedynie zdrowa jest oliwa niefiltrowana, inni sądzą przeciwnie.

Rozmawiałem na ten temat z pracownikami olejarni, skąd sprowadzam oliwę. Przeprowadzono analizy jakości oliwy i jej prozdrowotnych właściwości. I stwierdzono, że nie ma różnic pomiędzy oliwą filtrowaną i niefiltrowaną.

Tu kupisz doskonałą hiszpańską ekologiczną oliwę

Oliwa filtrowana

Jednak gro produkcji olejarni San Cristobal to oliwa filtrowana, dlaczego? Ponieważ jest ona pozbawiona zanieczyszczeń, resztek liści i gałęzi. Dzięki temu może zachować na dłużej swoją najwyższą jakość.

Oliwa niefiltrowana.

Oliwa niefiltrowana, w której pozostają pewne naturalne zanieczyszczenia, miąższ, resztki liści, utlenia się szybko. Może być spożywana maksymalnie w ciągu 5 miesięcy od wytłoczenia. Potem często się psuje.

Dodatkowo, te organiczne zabrudzenia fermentują szybko nadając oliwie nieprzyjemny zapach i smak.

Hiszpańskie oliwy.

Dlatego w przypadku oliw Baldona, Sierra Solana i Oro del Vinalopo, gdzie jakość produktu stawiana jest na pierwszym miejscu, oliwę filtruję się przez butelkowaniem.

Dzięki temu oliwa ta zachowuje najlepsze prozdrowotne właściwości nawet przez dwa lata. Poza tym przyjemniej się spożywa przejrzystą, klarowną oliwę, o barwie płynnego złota.

Przekaż informacje o tym wpisie zainteresowanym znajomym!
wszystkie wpisy
Co tworzy naszą oliwę wyjątkową?
Wyselekcjonowane zbiory

Nasza ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin powstaje ze świeżo zebranych trzech miejscowych odmian oliwek. Uzyskuje się dzięki temu oliwę o niezwykłych właściwościach zdrowotnych i doskonałym aromacie.

Brak oprysków

Oliwki wykorzystywane do tłoczenia oliwy uprawia się bez użycia chemii. Przy wykorzystaniu wyłącznie naturalnych środków, bez pestycydów i nawozów sztucznych. To zdrowa żywność produkowana w zgodzie z naturą.

Tłoczona na zimno

Proces tłoczenia na zimno organicznej oliwy z oliwek i tradycyjne metody, sprawiają, że uzyskujemy ekologiczną oliwę extra virgin w 100% naturalną. To czysty sok z oliwek o wybitnych walorach jakościowych i prozdrowotnych.

Niepowtarzalna jakość
Potwierdzona nagrodami na międzynarodowych targach żywności ekologicznej. Śródziemnomorski klimat, słońce, sposób uprawy i tłoczenia pozwalają zachować wszystkie drogocenne właściwości oliwek i gwarantuje najwyższą jakość oliwy. Jakość naszej oliwy podkreśla również jej ekstremalnie niska kwasowość i certyfikat ekologiczny.
Home Kontakt z nami
Kontakt z nami
Adres:
ul. J. U. Niemcewicza 26 m 21,
02-306 Warszawa
Telefon:
E-mail:
Jesteśmy na
Wykonanie: DevilArt